White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Un nou beneficiar al newsletterului: advertiserul

E-mailul, ca instrument de marketing direct, este cel mai eficient si rapid mijloc de comunicare a unei firme cu clientii sai. Astazi, firmele din toate domeniile recunosc forta de loializare si reconfirmare a relatiei brand-client ale newsletterului, iar nivelul pietei de e-mail marketing s-a dublat fata de anul trecut.

Primul beneficiar direct al utilizarii email marketingului sunt firmele care platesc pentru acest serviciu si trimit newslettere catre clientii sau prospectii lor pe baza permission marketing: opt-in si opt-out.

Insa un nou beneficiar al newsletterului prinde contur: advertiserul !
Advertiserii patrund puternic in domeniul email marketing-ului prin insertul publicitar in cadrul newsletterului. Materialul publicitar inserat in newsletter poate aparea sub forma de banner, logo, sigla si ocupa o zona delimitata din cadrul unui newsletter.

Avantaje la vedere
Avantajele obtinute de o companie care comunica prin newsletter sunt binecunoscute azi. Printr-o analiza inteligenta, advertiserul poate “vana” avantajele unui newsletter puternic, facandu-le sa lucreze si in beneficiul lui:

- personalizarea comunicarii : un newsletter de calitate va tine cont intotdeauna de nevoile abonatilor sai; astfel, advertiserul profita de o comunicare stabila si personalizata a unei firme cu abonatii sai, fiind sigur ca insertul sau publicitar este parte componenta a unui newsletter ce raspunde necesitatilor personale ale clientilor.
- segmentarea publicului si targetare precisa : procesul de impartire a clientilor sau potentialilor clienti in grupuri distincte (segmente), cu anumite caracteristici comune asigura transmiterea unui mesaj cu relevanta. Insertul publicitar al advertiserului se va bucura de atingerea unui public pretentios si de sanse mari de a obtine o actiune din partea abonatului- generarea de vanzari.
- rapiditate si flexibilitate : datorita transmiterii de rapoarte in timp real cu privire la numarul de vizualizari al newsletterului, advertiserul poate lua decizii rapide cu privire la insertul sau publicitar in relatie cu newsletterul in care este integrat.
- rapoarte in timp real : datele relevante pe care o companie ce trimite newslettere le obtine in mod normal sunt acum disponibile si pentru advertiseri. Firma specializata in servicii de fidelizare White Image a lansat primul instrument de monitorizare al inserturilor publicitare in newslettere, dedicat advertiserilor.
- domeniul publisherului: advertiserul poate analiza rapoartele anuale pe domenii si selecta domeniile ale caror newslettere inregistreaza cele mai mari rate de interes si variatiile cele mai mici. De exemplu, raportul pe 2006 de la White Image privind distributia ratelor de deschidere si clickthrough pe domenii arata ca industriile ale caror newslettere au inregistrat cele mai multe deschideri sunt IT, Financiar-bancar si Auto.
- "vechimea" firmei care trimite newsletter – advertiserul poate exploata un alt avantaj specific firmelor care trimit newslettere de mai mult timp. Studiul White Image Inside: Cum au fost citite newsletterele in 2006 arata clar ca firmele care trimit newslettere de mai mult timp au rapoarte stabile in ce priveste rata de deschidere/rata de clickthrough; in schimb pentru firmele care sunt inca la inceput, acest raport este foarte variabil si inregistreaza variatii. Ei pot opta pentru stabilitate sau variatii, alegand newsletterul care le convine.

Urmarind rapoartele de eficienta pe domenii si branduri, advertiserii vor selecta pentru insertul lor publicitar un domeniu, brand/ publisher, unul sau mai multe newslettere ale aceluiasi brand/ publisher.

Instrument de monitorizare a insertului publicitar pentru advertiseri
Relatia dintre compania care trimite newsletter si advertiser este una inegala (in avantajul advertiserului), deoarece advertiserul imprumuta si transfera asupra sa punctele pozitive pe care compania si le-a asigurat prin segmentare, personalizare si creativitate de-a lungul timpului. Inserandu-si materialul publicitar intr-un newsletter de calitate, directionat cu succes catre publicuri tinta, advertiserii vor obtine un avantaj premium: mesajul insertului lor nu va fi perceput drept intruziv!

Cu toate ca advertiserul se bucura de atatea beneficii la indemana cu privire la un brand si newsletterul sau, el a fost privat pana acum de date relevante cu privire la evolutia insertului sau publicitar intr-un newsletter. Insa prin lansarea pe piata a instrumentului de monitorizare a insertului publicitar de care aminteam mai sus, advertiserii obtin rapoarte relevante pe numarul de vizualizari, respectiv numarul de persoane unice care au vizualizat email-ul si mai ales numarul de click-uri pe banner raportat la numarul de vizualizari.

Mai mult, acest nou instrument conceput de White Image, unic in Romania, permite masurarea eficientei insertului publicitar in categorii diferite, la nivelul intregii campanii de email marketing rulate, a unui singur publisher, a unui singur newsletter.

Alegand cu atentie cele mai bune variante de integrare a insertului lor publicitar in newslettere, advertiserii isi pot asigura cresterea ROI (return-on-investment) relativ usor. Totul pare a fi in avantajul lor in aceasta noua relatie cu trei membri: firma - abonat - advertiser!

articolul urmator
Email + social media = Love
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii