White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Mituri si minciuni in e-mail marketing

 

Media de clickthrough pe industrie e de 4,2%. Acesta ar fi unul din miturile pe jumatate adevarate care bantuie industria. In mod paradoxal, statisticile exacte sunt unul din punctele forte ale e-mail marketingului. Este bine sa aruncam o privire asupra acestor statistici inainte de a lua o decizie.  
 
Minciunile pe jumatate adevarate provin din doua cauze:
 
Definitiile. Marketerii folosesc definitii diferite pentru aceiasi termeni, ca rata de deschidere, rata de raspuns si rata de conversie.  
 
Omisiunile intentionate. Statisticile incomplete conduc la concluzii incorecte. Sau, in cazul mediilor pe industrie, baza de calcul este mult prea ingusta sau se limiteaza la baza de clienti si se considera "medii pentru industria x".  
 
1. Cele mai mari rate de deschidere si clickthrough se observa folosind split tests.
Este foarte comun in e-mail marketing, cel putin pentru noi, sa efectuam split tests pentru a compara eficienta diferitelor linii de subiect, abordarea creativa si alte variabile. Marketerii de obicei folosesc aceste informatii pentru campaniile viitoare mergand fie pe varianta care a generat cea mai mare rata de deschideri, fie pe cea care a generat cea mai buna interactiune din partea celor care au primit mesajele (sau amandoua). Realitatea este ca numarul de e-mailuri deschise sau rata de clickthrough pot fi versiunile care nu genereaza cele mai bune rezultate.
De exemplu campaniacu o rata mai mica de clickthrough poate conduce la un numar mai mare de comenzi / de contacte de afaceri.
Si atunci cum sa fim siguri ca astrele nu ne inseala? Urmareste totul dincolo de ratele de deschidere si clickthrough, totul pana la actiunile pe care le doresti de la clientii tai - fie ca este vorba de o achizitie, fie ca este vorba de downloadarea unui material de prezentare, o fisa tehnica sau inregistrarea pentru un eveniment.  
 
2. Media de deschidere a e-mailurilor si a actiunilor in e-mail este de X% pentru industria Y si de XX% pentru industria Z.
Multe companii se raporteaza la media pe industrie. Cu totii iubim aceste statistici, dar sa lamurim un lucru: acestea nu sunt medii pe industrie. Aceste rezultate ofera doar o imagine la momentul respectiv a rezultatelor clientilor companiei in cauza.
Care sunt factorii care influenteaza acele statistici?
Tipul de email trimis (notificari, newslettere, invitatii etc), industrie, gradul de sofisticare a celui care realizeaza trimiterea, marimea listei, modul de adresare, gradul de personalizare, natura relatiei cu cel care primeste mesajul si in cele din urma modul cum definim acele masuratori. 
 
3. X% au deschis/citit e-mailul nostru.
Unii marketeri pun semnul de egalitate intre deschiderea unui e-mail si citirea unui e-mail, ceea ce e departe de realitate. Pentru e-mail marketeri, este important sa stabilim criteriile care sunt cu adevarat importante pentru companie si apoi in mod consecvent sa ne concuram propriile programe. Sa ne concentram asupra modului in care putem creste rata de deschidere de la 30% la 40% si sa ne gandim cum o putem creste pana la 70%
Intr-adevar, mai sunt si alte mituri despre e-mail marketing, cele mai multe pe jumatate adevarate. Esential in e-mail marketing este sa ne bazam pe cifre si nu pe presupuneri. E-mail marketingul ofera un numar incredibil de statistici dar trebuie sa fim precauti cum le utilizam.

 

articolul urmator
Cele mai bune insight-uri
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii