White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Interesul abonatilor pentru newslettere, in crestere

Un avantaj premium al email marketing-ului si pe care nimeni nu-l poate nega este feedback-ul rapid, fidel si detaliat asupra performantelor campaniilor de email. Pentru al treilea an consecutiv, White Image realizeaza studiul “INSIDE: Cum au fost citite newsletterele in 2007”, un benchmark care cuprinde date statistice privind ratele de deschidere si clickthrough, valabile atat la nivel agregat, cat si la nivel individual de industrie. Aceste rate vorbesc despre modul in care abonatii se raporteaza la newslettere, timpul dedicat acestui instrument de relationare si vanzare si obiceiurile de consum.

Studiul, bazat pe monitorizarea unui numar de 26.779.913 de emailuri, poate schimba perspectiva companiilor care comunica prin email prin provocarile pe care le sesizeaza.
 
Cateva rezultate

In 2007, ratele de deschidere se mentin relativ constante de la luna la luna, variatiile fiind minime, de 1 punct procentual in general. Maximul ratei de deschidere s-a inregistrat in luna februarie (22,46%), in timp ce minimul - in iulie (18,05%). Rata de clickthrough raportat la emailurile trimise CTR a inregistrat un varf pozitiv in ianuarie 2007. Fata de anul 2006, media ratei CTR a crescut in 2007. Rata de clickthrough raportata la emailurile deschise CTRO masoara relevanta contentului unui newsletter si este un indicator esential pentru marketeri. Cele mai bune rate CTRO se inregistreaza in lunile mai si septembrie. Dimpotriva, octombrie a marcat un varf negativ cu o rata CTRO de 34,36%, o scadere de 7 procente fata de luna precedenta.

Bineinteles ca rata CTRO este direct influentata de factori precum:
- profilul bazei de date (comunicare B2C sau B2B)
- tipul de email trimis (newsletter, triggere, alerte, ecard – tipul de mesaj influenteaza numarul de linkuri pe care il poate include un mesaj)
- frecventa de trimitere a newsletterului
- modalitatea de abona
- personalizare si segmentare si, mai ales
- cate linkuri contine newsletterul.

Daca newsletterul contine articole, se impune o decizie esentiala: oferi articolul in intregimea sa in corpul newsletterului sau doar cateva randuri de teasing, ceea ce antreneaza click pe linkul articolului pentru a fi deschis si citit?

Gratie continuitatii, am putut privi in oglinda anii 2006 si 2007 si suntem in masura sa facem cateva constatari extrem de valoroase. Astfel, ratele de deschidere sunt mai mici in anul 2007 fata de 2006, in timp ce ratele CTRO sunt mai mari in 2007 fata de 2006 cu mai mult de 3 procente.

2006 – media ratei de deschidere = 22.71%
2007 – media ratei de deschidere = 19,53%
2006 – media ratei CTRO = 34,25%
2007 – media ratei CTRO = 37,78%
 
Cu alte cuvinte, interesul abonatilor pentru newslettere este in crestere, in ciuda faptului ca ratele de deschidere au scazut in 2007. Paradoxal, dar adevarat. Explicatia pentru acest fenomen tine de acea imagine de 1 pixel care permite monitorizarea ratelor de deschidere in email marketing, indicator care nu mai poate fi masurat corespunzator din cauza blocarii imaginilor de catre ISP-uri.
Yahoo!, Gmail, Hotmail, Outlook 2007 si multi alti clienti de email blocheaza din start imaginile din newslettere, implicit acea imagine de 1 pixel care permitea monitorizarea acestui indicator. Astfel, ratele de deschidere scad, insa numai in aparenta.
 
Cea mai buna zi pentru deschiderea newsletterelor ramane si in 2007 ziua de miercuri. Cea mai buna zi pentru CTR este ziua de miercuri, iar ziua de sambata, urmata de ziua de marti sunt zilele cu cele mai inalte rate CTRO.

Cel mai bun interval orar pentru deschiderea emailurilor este intervalul 12:01 -15:00, urmat de 08:01 – 10:00. Cel mai bun interval orar pentru clickthrough CTR este 08:01 – 10:00, interval orar in care se inregistreaza cea mai mare rata CTR timp de 6 luni pe an. Cat priveste indicele de eficienta CTRO, datele statistice situeaza intervalul orar 22:01-00:00 ca fiind cel in care abonatii sunt dispusi sa acorde cea mai mare atentie continutului newsletterului.
 
La nivel de industrie, domeniile care au inregistrat cele mai inalte rate de deschidere in 2007 au fost: IT, Banking, Auto, Producatori, ONG, Retail. Pe de alta parte, emailurile trimise de industriile Publishing, Consultanta, Training&Events, au fost cel mai putin deschise.
Industriile care au inregistrat cele mai inalte rate CTRO in 2007 au fost: Auto, Producatori, Publishing, IT, Farmacii, Banking, Fast-Food. Emailurile trimise de industriile Consultanta, ONG, Servicii au fost cel mai putin rasfoite.

Revenind la constatarea-cheie a acestui studiu, este de remarcat ca, in general, domeniile care inregistreaza scaderi la nivel de deschideri sunt cele in care predomina comunicarea cu adrese corporate, acolo unde impactul Outlook-ului este major si capacitatile de monitorizare a ratelor de deschidere, scazute.
 
Un raport special care se regaseste in studiul de anul acesta, are in vedere influenta marimii subject line-urilor asupra ratei de deschidere. Conform cifrelor rezultate, subiectele cu o lungime medie (31-50 caractere/ 5- 7 cuvinte) performeaza cel mai bine din punct de vedere al deschiderilor, fata de subiectele foarte scurte (0-15 caractere/ 2-4 cuvinte) sau foarte lungi (mai mult de 75 caractere/ mai mult de 10 cuvinte). In plus, cele mai multe reclamatii de spam sunt in cazul emailurilor cu un subiect format din doar 4 cuvinte; recomandarea studiului pentru marketeri este aceea de a evita subiectele mult prea scurte.

Ca o concluzie, ratele de deschidere au scazut in 2007 fata de 2006, insa motivele nu tin neaparat de greseli ale marketerilor, ci mai degraba de masurile luate de ISP-uri pentru protejarea utilizatorilor impotriva spammingului. Vestea buna in 2007 este ca rata CTRO este in crestere, ceea ce inseamna pe de o parte, ca interesul abonatilor pentru newslettere este din ce in ce mai mare, iar pe de alta parte, marketerii au reusit sa creasca relevanta contentului prezentat abonatilor.

 

articolul urmator
Un email unic pentru fiecare
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii