White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Despre eficienta unui banner inserat in newsletter

In urma cu cateva saptamani discutam despre comunicarea prin email cu reprezentantul in Romaniaal unei importante marci. In mod surprinzator, zambind, ne-a declarat ca a vrut in urma cu ceva timp sa-si faca o baza de date cu actualii clienti dar a renuntat ... De ce? Din comoditate.

Din fericire astfel de cazuri sunt din ce in ce mai putin frecvente, ceea ce este un semn ca incepem sa ne ingrijim mai mult de cei care ne sunt clienti si care, cu voia noastra sau nu, sunt promotorii cei mai importanti ai produselor/serviciilor pe care le vindem.

Revenind la subiectul nostru as vrea sa trec in revista cum functioneaza lucrurile atunci cand ne gandim sa apelam la o insertie intr-un newsletter administrat de o “a treia parte”.

Punctul forte al unei astfel de insertii tine in principal de faptul ca cel care primeste newsletterul respectiv si-a dat acordul sa-l primeasca (si ca sa fiu mai clar: vorbesc doar de acele newslettere unde apar inserate bannere, nu de newsletterele care sunt trimise in numele altei companii, unde lucrurile nu sunt chiar asa de fericite iar problemele legislative si nu numai sunt destul de mari).

Ce ar trebui sa stim atunci cand apelam la o insertie intr-un newsletter?

In primul rand ar trebui sa stim ce contine, sau nu, acea baza de date. Am vazut astfel de propuneri si chiar prezentari ale profilului celor care primesc un newsletter, dar in mod surprinzator la abonare ne era solicitata doar adresa de email. Cum era realizat acel profil al cititorului de newsletter ... ma depaseste.

Apoi ar trebui sa fim foarte atenti la modul de abonare. Daca nu ne pasa de legislatie macar ar trebui sa fim interesati sa dam mai departe celui care vrea sa faca insertia (clientului) o baza de date cu contacte valide, contacte care exista cu adevarat. Ce ar trebui sa facem? Foarte simplu, trebuie sa urmarim daca la abonare ni se solicita dubla confirmare ...dar asta nu este suficient, trebuie sa stim daca se colecteaza mesajele de eroare. In momentul in care o adresa de email nu mai exista, sau nu a mai fost folosita prezinta un mesaj de eroare prin care ne informeaza in legatura cu situatia de fapt. Asta daca nu vrem sa ne promovam intr-o lista imaginara.

Si, ceea ce priveste actul publicitar in sine, bannerul pe care vrem sa-l inseram clientului nostru .. ar trebui sa stim ca tot mai multi clienti de email nu permit afisarea pozelor “by default”. Asta inseamna ca atunci cand cei din baza de date primesc acel newsletter s-ar putea sa vada in loc de bannerul nostru un “x”. Din nefericire pentru advertiseri, ponderea acestor clienti de email este in crestere si a fost adoptata si de cei mai mari...si aici ma gandesc la Gmail si chiar la cei de la Hotmail (in anumite conditii).

Si acum se ridica marea problema ... cum evaluam eficienta acestor insertii? Cei mai multi fac referire la numarul de emailuri trimise si foarte putini la numarul de emailuri care si-au atins tinta, dar sunt oare acestea relevante in conditiile mentionate mai sus? Eu zic ca ar trebui analizate mult mai multe aspecte inca din faza de proiectare a unei astfel de insertii publicitare, asta pentru a avea cu adevarat ceva de analizat ulterior.

 

articolul urmator
Afla totul despre campania ta
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii