White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Cum sa faci bani dintr-un newsletter

Nu este doar comunicare pe email, ci este loializare. Nu aduce doar o lista de contacte “adormite” si inactive, ci poate genera vanzari. Si nu lucreaza doar in favoarea companiei care il trimite, ci este mediul perfect pentru advertiseri si banner-ele lor. Un newsletter inseamna mult mai mult decat se presupune.

De ce ai nevoie? Branding - recunoastere de nume si produs? Raspuns direct - actiuni instante? Lansare de produs – vizibilitate si awareness pentru un nou produs?

Insertia unui banner intr-un newsletter poate fi extrem de eficienta azi. Din fericire, numarul celor care introduc inserturi publicitare in newslettere este in crestere, desi acest numar este inca unul scazut.

Situatiile in care un advertiser poate apela la inserturi intr-un newsletter sunt multiple, iar business-ul de care apartine acesta nu influenteaza in nici un fel obtinerea de rezultate.

Activati in domeniul Retail? Va puteti promova produsele, promotiile sau brandul intr-un ziar cotidian, de exemplu. Sau in mai multe...Depinde de amploarea campaniei gandite si de cat de agresiv doriti sa comunicati. Zi de zi, la fiecare deschidere din partea abonatilor a newsletterului, bannerul dvs. promotional troneaza mandru pe prima pagina a newsletterului. Insertul publicitar va fi vizualizat in mod garantat mai ales in cazul newsletterului unui ziar central, din partea caruia astepti si primesti zilnic rubricile care te intereseaza si pentru care ai optat la inscriere.

In cazul lansarii unui nou produs media – ziar, radio, revista, un newsletter va fi intotdeauna o solutie inteligenta pentru promovare. De ce pentru Publishing, domeniu care angajeaza atentia si celulele cerebrale ale consumatorului? Raspunsul este simplu: pentru ca in Publishing, mai mult decat in alte domenii, o promovare de succes inseamna targetarea produsului catre publicurile potrivite. Iar in email marketing-ul bazat pe permisiune, colectarea listei de contacte se face odata cu datele demografice ale abonatilor. Ca advertiser, aveti astfel la indemana profilul celor care primesc un newsletter si puteti decide in care newsletter se va potrivi cel mai bine.

Daca vorbim de o sponsorizare, insertul publicitar intr-un newsletter este mai mult decat firesc. In cazul in care compania pe care o sponsorizati trimite in mod regulat un newsletter, solicitati ca pachetul de promovare a brandului dvs. sa includa si insertul publicitar in newsletterul companiei sponsorizate.

Iar pentru cei ce pregatesc un eveniment si doresc sa-l promoveze, se pot obtine rezultate frumoase inserand un banner publicitar intr-un newsletter. Ceea ce este important in cazul promovarii unui eveniment este alegerea newsletter-ului potrivit din punct de vedere al profilului demografic al abonatilor, dar si eficient din punct de vedere al ratei de deschideri. Pentru ca atunci cand promovezi un eveniment, esti interesat in primul rand de vizibilitate si expunere; in consecinta, cel mai bine este sa alegi un newsletter cu rate de deschidere inalte, dar si constante, fara fluctuatii care ar putea aparea exact in momentul insertului tau publicitar.

Daca sunteti un producator si aveti parteneriate cu companii din Retail care trimit newslettere, insertul publicitar intr-un newsletter se poate transforma intr-un succes mutual. Ca producator, doresti sa promovezi lansarea pe piata a unui nou produs. Ca retailer care comercializeaza produsul, marketing-ul acestui nou produs este de la sine inteles si mai mult decat necesar.

Corporatiile care doresc recunoastere de marca si identitate fac o alegere inteligenta alegand insertul publicitar intr-un newsletter. Si, in functie de obiectivul exprimat, aceasta corporatie se poate gandi la newsletter-ul unei companii de recrutare ca la o solutie de raspuns. Prin inserarea logo-ului sau mesajului lor, aceste corporatii au vizibilitate in randul unui segment de public bine selectionat si isi directioneaza astfel mesajul in mod targetat.

Bineinteles, acestea sunt doar cateva exemple de “actori” din marketing care pot lucra impreuna la succesul business-ului lor prin intermediul unui singur newsletter. Iar acest minunat instrument de comunicare profesional castiga astfel un nou beneficiar, pe langa cei doi traditionali - abonatii si compania care trimite newsletter-ul. Advertiserul este cel ce “iese in fata” si devine cel de-al treilea actor al acestei comunicari. Profitul pe care acestia il pot obtine din insertia unui banner, logo, sigle intr-un newsletter tine de evaluare. In prezent, companiile care lucreaza cu sistemul nostru de email marketing intelligence si care au experimentat insertul publicitar intr-un newsletter au opinii favorabile despre aceasta metoda inovativa de comunicare si promovare. Acestia se logheaza la orice ora printr-un nume de utilizator si parola in aplicatie si pot consulta rapoartele privind rata de deschidere a email-urilor si numarul de clickuri pe banner-ul lor. Iar daca aceasta etapa de comunicare este conceputa sub forma unei campanii care se desfasoara in mai multe ziare, sa spunem, ei obtin cei mai relevanti indici de eficienta: pot urmari istoricul individualizat al fiecarui subscriber, dar mai ales, observa rata de expunere luand in calcul unicitatea persoanelor care au dat click pe banner (este foarte posibil ca aceleasi adrese de email sa se regaseasca in bazele de contacte ale unor companii diferite).

Avand aceste date si evaluari sub ochi in orice moment, gata pentru analiza calitativa, acesti advertiseri au un avantaj strategic asupra competitorilor lor: flexibilitatea de a lua cele mai bune decizii  pentru maximum de vizibilitate. Ei pot decide oricand sa-si ajusteze campania: sa retraga un insert publicitar dintr-un newsletter, dar sa-l mentina in altele unde cifrele de eficienta sunt satisfacatoare, sa modifice pozitia bannerului, sa creasca expunerea banner-ului si in alte newslettere.

Orice companie familiarizata cu email marketing-ul stie ca gandirea strategica si creativa se bazeaza pe un avantaj de valoare asupra competitorului si un mod de a gandi “out-of-the-box”. Insertul publicitar intr-un newsletter este una dintre acele “opriri strategice la boxe” care vor duce business-ul organizatiilor in viitor.

 

articolul urmator
Viziune strategica
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii