White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Copywriting pentru email
Cea mai des intalnita problema in acest caz este generata de faptul ca textul nu este folosit pentru a exploata la maxim capacitatile unice de vanzare ale emailului. Si asta pentru ca majoritatea celor care scriu textele scriu intr-un program de procesare text sunt tributari unei gandiri orientate catre suportul de gandire, si nu cel electronic. Desi sugestiile de mai jos pot parea truisme pentru email marketerii experimentati, credem ca uneori merita sa ne intoarcem la principiile de baza, pe care le vom enunta in continuare:
 
Creati un e-mail template care sa arate ca un site
Ganditi-va la actiunile tipice pe care vreti sa le faca cititorul mailului: sa comande un produs, sa solicite o brosura, sa recomande articolul prietenilor, sa se aboneze la newsletterul dumneavoastra. Puneti toate acestea in partea de sus a barei de meniu.
 
Maximizati primul contact vizual cu copy-ul folosit
Folositi doua treimi din pagina pentru principalul dvs. mesaj si o treime ca sidebar. In felul acesta veti avea doua zone de text catre care trebuie sa atrageti atentia limitata a cititorului. Insidebar scoateti in evidenta:
-          Testimoniale ale consumatorilor
-          Oferta
-          Caracteristici ale produselor
-          Un quiz interactiv sau un chestionar
Dupa ce ati terminat structurarea, adaugati headline-uri, sau a Johnson box sau un salut personalizat, linkuri, pentru a asigura cat mai multe puncte de contact cu cititorul. O alta tactica obisnuita este sa creezi un scurt cuprins la inceputul mailului care sa lege prin link paragrafele care vor urma in josul paginii.
Pentru a scrie emailul intr-un mod convingator si simplu, trebuie sa incercati sa va structurati gandirea: scrieti principalele beneficii pe pagini de Post-it. Mutati Post-it-urile in diferite pozitii pe pagina de dimensiunea ecranului pentru a vedea cate texte intra in partea de sus dedicata mesajului principal.
Sa spunem ca trebuie sa promovati in mail trei tipuri de cursuri educative. In loc sa scrieti pe verticala modulele de cursuri este de preferat sa le asezati unul langa altul, pe trei coloane. In acest fel, cititorul poate vedea toate cursurile pe un singur ecran, in loc sa fie nevoiti sa dea scroll in josul paginii.
 
Incepeti cu oferta si call-to-action
De multe ori copy-ul de email contine oferta si call to action-ul in josul paginii. Acesta lucru ar putea fi o consecinta inertiala a faptului ca in vremuri de demult scrisorile postale expuneau initial problema, apoi explicau cum trebuie sa fie rezolvata si abia apoi veneau cu oferta si cu call-to-action-ul. Aceasta logica nu mai functioneaza in cazul e-mailului. Foarte putini oameni parcurg pana la capat un mesaj lung. Puneti oferta si call-to-action-ul cat mai la vedere si asociati un dead-line pentru a stimula o actiune imediata.
Asta nu inseamna ca copy-ul lung nu functioneaza, ci o face chiar foarte bine in promovarea unui produs care are mult continut, cum ar fi o conferinta. Dar toata informatia primara trebuie sa fie telegrafiata intai in partea de sus a paginii, inainte sa fie expusa mai pe larg.
 
Asociati copy-ul cu linkurile
In loc sa includeti anumite corpuri de text, dati link catre ele. Nu incarcati textul cu paragrafe despre reputatia companiei: includeti un link cu textul „de ce sa aveti incredere in noi”. Cititorii interesati pot invata despre avantaje de pe landing page.
Daca aveti de inclus multe descrieri de produs, aratati produsele si adaugati linkuri la descrierea detaliata. La fel se intampla si cu informatiile biografice despre speakerii principali de la o conferinta; aratati fotografia speakerilor cu o prezentare foarte scurta care sa intrige.
Daca aveti un designer, folositi butoane grafice in loc de linkuri in unele locuri. Un exemplu relevant este cel al unei campanii de promovare pentru o conferinta unde in newsletter erau listate de obicei cu buleturi primele cinci subiecte calde ale industriei. Pentru a genera mai mult entuziasm am transformat lista in cinci butoane grafice cu titlul „Cele 5 butoane fierbinti ale industriei”.
Fie ca ai un paragraf mai lung sau o lista de buleturi intrebati-va daca o puteti inlocui cu un link catre landing page-ul. In acest fel puteti sa va limitati paragrafele la unul-doua randuri pentru o lectura mai facila si o reactie cat mai rapida.
Inainte de a a incheia amintiti-va de zicala „daca oamenii ar vorbi ca in publicitate, ar fi pocniti in fata”. Textul e-mailurilor dvs. trebuie sa fie relevant pentru receptor, nu doar pentru emitent. Trebuie sa-l intereseze, amuze, pentru ca oferta dumneavoastra sa fie memorabila. Aceasta din urma trebuie sa fie cat mai usor de inteles. Amintiti-va ca Einstein credea in regula potrivit careia daca nu-i poti explica ideea ta unui copil de sase ani, inseamna ca nu ai inteles-o.
 
 
articolul urmator
Mentine-ti clientii fericiti
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii