White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Solutii de crestere organica a bazei de date

 
       Campaniile de email marketing pot fi profitabile pentru orice tip de afacere, indiferent ce tip de serviciu sau produs oferiti. Cu toate acestea, fundamental care asigura succesul in email marketing depinde de calitatea si marimea bazei de date. Daca va construiti o baza de date formata din abonati care au incredere in companie si in capacitatea ei de expertiza, atunci ratele dvs. de raspuns vor creste considerabil.
 
      Indiferent ca sunteti la inceputul colectarii de date sau aveti deja sute de mii de contacte, managementul bazei de date nu este o sarcina usoara. Adresele se schimba, abonatii devin inactivi, unii se dezaboneaza, astfel incat pierdeti in jur de 20-30% din totalul listei in fiecare an! Cu toate acestea, listele de calitate reduse irosesc mii de euro anual. Asa ca micile investitii in gestionarea si cresterea organica a bazei de date ajuta intotdeauna intoarcerea investitiei si sporesc eficienta campaniilor de email marketing.
 
      Aveti mai jos o lista cu tehnici care va vor ajuta sa va crestei lista sanatos:
 • Includeti un formular de inscriere oriunde puteti identifica prospectii si clientii
Oportunitatile de inscriere la NL ar trebui sa fie usor accesibile din fiecare pagina a site-ului dvs, de preferat in formula unui pop-up, care sa apara celor care petrec mai mult de 10 secunde pe site, sau care vin din search engine dupa ce au cautat anumite cuvinte. Trebuie sa va asigurati ca acesta este vizibil si ca indica clar la ce se inscriu vizitatorii. Nu uitati de blogul companiei si de alte canale mai putin formale de comunicare. Blogul este un canal foarte bun de comunicare cu potentiali client, asa ca includeti formulare pentru a continua conversatiile cu clientii dvs.
 
 • Stimulati inregistrarile la NL
Faceti procesul de inregistrare la NL mai facil. Initial aveti nevoie doar de un nume si de o adresa de email. Daca intrebati despre frecventa sau alte preferinte, fiti concisi pentru a rapi mult timp utilizatorilor. Intre nevoia de a nu cere potentialilor abonati prea multe date din prima si cea de a aduna cat mai multe informatii despre ei, nu uitati ca lipsa datelor este un factor care limiteaza ulterior segmentarea.
Fiti clari, persuasivi si onesti in legatura cu ce vor primi abonatii si cum vor beneficia in urma inscrierii. Includeti unul sau doua citate apartinand clientilor care s-au abonat.
Spuneti-le cat de des urmeaza sa primeasca NL. Legati formularele de inregistrare cu mostre de NL, pt ca prospectii sa-si poata forma o opinie.
 
 • Faceti precizari clare legate de folosirea datelor care au caracter personal pentru a reduce anxietatea
Spuneti-le potentialilor abonati ca le respectati drepturile, aplicand politicile de protectie a datelor si sustineti aceasta promisiune cu o pagina in care oferiti detalii asupra acestui subiect.
 
 • Oferiti incentivuri la inscriere
Cele mai populare incentivuri sunt articole gratuite si rapoarte si bineinteles, oferte special, programe de VIP sau discounturi.
 
 • Faceti o pagina de inscriere cu sex-appeal.
Folositi un headline de impact si cateva beneficii savuroase pentru a convinge vizitatorii sa se inscrie. Distrati-va vizitatorii cu un mesaj video sau audio in care sa spuneti vizitatorilor de ce ar trebui sa se inscrie, sau folositi un abonat in rolul de ambasador al NL.
 
 • Includeti testimoniale pe pagina de inscriere
Opiniile consumatorilor despre diferite produse sau servicii pot fi cele mai puternice instrumente de conversie. Postati unul sau doua testimonial de la clienti satisfacuti pe pagina de inscriere.
 
 • Creati o arhiva cu newsletterele trecute
Cu cat prospectii sunt mai informati in legatura cu ceea ce le oferiti, cu atat sunt mai dispusi sa deschida emailurile.
 
 • Adaugati formulare de inscriere la update-urile de pe blog
Plasati un box de inscriere pe blogul dumneavoastra pentru a notifica cititorii cu privire la noile postari. Va va aduce un triplu beneficiu: va veti creste baza de date, va veti consolida relatia cu cititorii, si veti atrage trafic mai mare pe blog.
 
 • Creati boxuri de opt-in pentru toate mesajele de business
Creati oportunitati de inscriere la newsletter in timp ce prospectii completeaza alte formulare. Aduceti-le la cunostinta cu aceasta ocazie ca exista un newsletter gratuit. Ganditi-va la toate tipurile de formulare pe care le folositi, pentru downloadarea de white paperuri, demo-uri de produs sau inregistrari la un eveniment. Nu uitati nici de emailuri tranzactionale, cu ajutorul carora putem deasemenea sa crestem numarul de inscrieri.
 
 • Cresteti-va lista folosindu-va de co-inregistrare
Co-inregistrarea este o metoda foarte buna de a va creste baza de date. Postati-va reclama la newsletter sau un link care sa duca la el pe alte site-uri si cei care le viziteaza se vor putea inscrie pe loc.
 
 • Folositi campanile Google Adwords
Google Adwords este un tip de campanie online care isi merita costurile, pentru ca aduce rezultate destul de bune. Asa ca merita testata. Doar ca trebuie sa va asigurati ca formularul de inscriere este de fiecare data pe landing page.
 
 • Adaugati-va linkul de inscriere la newsletter la semnatura din email
Cereti tuturor celor din compania dvs. sa includa un link in semnatura. Incepeti cu dumneavoastra si monitorizati rezultatele.
 
 • Promovati-va NL in fiecare punct de contact cu potentialii abonati
      Fie ca faceti o prezentare in PowerPoint sau sustineti un webinar aveti grija ca membrii   audientei si asociatii  dumneavoastra pe diverse proiecte sa se        inscrie, incluzand un link catre pagina de inscriere la NL.
 
 • Social media pot fi valoroase surse de colectare
      Fiind medii user-friendly, paginile de Facebook, Twitter si alte retele de socializare pot fi folosite pentru a invita userii sa se aboneze la NL. Este de preferat ca  invitatiile sa fie cat mai putin formale si sa fie integrate in concursuri cu derulare pe NL.
 

 

Concluzie 
Folositi formulare de inscriere de fiecare data cand veniti in contact cu prospecti si consumatori. Puteti sa schimbati continutul sau designul dar daca facilitati procesul de inscriere, va veti creste organic lista de abonati, cu rezultate vizibile.
 
articolul urmator
Vezi toate actiunile abonatilor tai
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii