White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Newsletterul - mai mult decat un eficient instrument de loializare

O campanie de e-mail marketing ofera imensa oportunitate de a va prezenta mesajul dorit, intr-o maniera regulata si cu un cost extrem de mic, unui grup de oameni interesati de produsele sau serviciile voastre. Din punct de vedere al vanzarilor, suna extrem de apetisant, chiar daca marele beneficu al e-mail marketingului este acela de a genera loializare.

Marea provocare vine din generarea acelui continut care sa-i motiveze pe destinatari sa deschida, sa citeasca si sa raspunda newsletter-ului tau.

Newsletterele care ofera o lista cu ultimele stiri, produse sau servicii oferite de firma ta, nu vor fi citite decat poate de cei mai loiali clienti. Pentru a obtine mai mult, adica a genera o vanzare, trebuie sa oferi informatie obiectiva, care sa-i ajute pe potentialii clienti in luarea unei decizii. Favorabile, bineinteles, companiei tale.

Odata ce ai capatat obiceiul de a scrie acea informatie care se dovedeste de interes pentru clienti, vei gasi ca este extrem de usor sa strecori un mesaj publicitar care sa aiba un impact mult mai mare asupra destinatarului.

Scrie inteligent!

Urmatoarele sunt exemple de continut care se poate dovedi util pentru potentialii tai clienti:

1. cum sa fie rezolvate anumite probleme cu care clientii se pot confrunta

2. mici articole despre cum pot fi utilizate ultimele tehnologii, comercializate si de compania ta

3. stiri si tendinte din industria in care activezi

4. studii de caz legate de domeniul in care activezi

Informatia din newslettere trebuie sa vina de la o persoana abilitata in acest sens, un cadru de conducere, un inginer, un reprezentant de vanzari etc, din compania ta. In acest fel, asiguri o anumita obiectivitate si greutate pentru articolul oferit, avand ocazia sa implici si personal din alte departamente in dezvoltarea relatiei cu clientii. Problema este ca aceste persoane sunt extrem de ocupate de obicei, plus ca neavand experienta in dezvoltarea unui articol, pot ”scapa” anumite date esentiale.

Aici intervine rolul unei companii specializate in dezvoltarea si monitorizare de newslettere pe e-mail, care poate lua legatura cu persoanele abilitate din firma ta si pe baza unor mini interviuri sa afle informatiile esentiale pe care sa le formateze ulterior sub forma unui newsletter bine redactat.

Capteaza-le atentia!

Primul pas pe care potentialii clienti trebuie sa-l parcurga, este acela de a-ti deschide mesajul. Logic…

Mici ”trucuri” pot face ca acest lucru chiar sa se intample. In primul rand, adresa expeditorului ar fi indicat sa fie cea a unei persoane de care destinatarul a auzit.

In cazul in care nu doresti sa folosesti o adresa personala sau folosesti o adresa de e-mail a unei persoane necunoscute celor care il primesc, este recomandat sa  personalizezi subiectul mesajelor.

Asa cum stii, primul A al modelului comunicational AIDA este legat de captarea atentiei si primul pas spre a determina persoana care a primit newsletterul sa-l deschida, iar daca destinatarul mesajelor trimise este necunoscut pentru cel care il primeste urmatorul lucru la care acesta se va uita va fi subiectul, si in mod sigur personalizarea acestuia va capta intr-o proportie mult mai mare atentia receptorului.

Aceasta iti va fi de ajutor in procesul de sortare a zecilor de ”junk mailuri” primite zilnic si va genera un open rate mult mai mare.

In plus, asigura-te ca exprima exact ceea ce vrei sa trimiti prin intermediul newsletter-ului. De exemplu: ”Unde sa investesti in 2004?” spune clar ca este vorba despre un newsletter financiar, care ofera sfaturi despre cele mai bune modalitati de investitii.

Da-i un aspect profesional!

Tehnicile de formatare ale unui newsletter HTML ii pot asigura acestui acel ”sex-appeal” de care are nevoie pentru a fi deschis si citit cu usurinta. Inserarea de fisiere grafice, titluri bine evidentiate si scurte paragrafe de text, sunt esentiale pentru a iesi din multime.

Gandeste-te si la clientii de mail folositi de majoritatea utilizatorilor. Este bine sa condensezi informatiile esentiale in partea vizibila prima data in fereastra de preview a clientului de mail.

Fa-l sa circule!


Faptul ca ai un newsletter bine realizat nu este totul. Ideal este ca el sa ajunga la cat mai multe persoane, asa ca una din strategiile tale este aceea de a-ti mari baza de abonati. Ai multe informatii interesante? Atunci creeaza o carte in format electronic, care sa contina toate aceste informatii si care sa fie disponibila pe site-ul tau pentru a fi descarcata, in schimbul abonarii la newsletterul companiei.

De asemenea aminteste celor care primesc mesajul sa-l trimita si altor prieteni care se pot dovedi interesati de el. Nu te baza numai pe continutul sau bun. Incearca sa-ti promovezi newsletter-ul prin orice mijloace posibile.
 

articolul urmator
Ai imaginea completa a clientilor tai
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii