White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Genereaza lead-uri si creste listele de abonati folosind targetarea comportamentala.

Cresterea bazelor de date organice intampina in majoritatea cazurilor dificultati datorita amplasarii necorespunzatoare a zonelor de colectare lead-uri si datorita neglijarii acestui aspect in momentul proiectarii site-urilor.

 
In plus, chiar si pentru site-urile in care zona dedicata abonarii a fost atent proiectata, aceasta poate trece neobservata de catre cele mai calificate lead-uri.
 
Daca ar fi sa clasificam vizitatorii unui site in leaduri, probabil cel mai relevant indicator ar fi modul in care interactioneaza cu site-ul si am avea:
 
-          Bounce-urile(Glanced) -  cei care ajung pe site dintr-o oarecare greseala si parasesc site-ul dupa mai putin de 4 secunde;
-          Skim useri - cei care petrec pe site intre 4 si 8 secunde cautand ceva care sa le atraga atentia;
-          Vizitatori, potentiale lead-uri - care petrec pe site minim 9 secunde; acestia la randul lor pot fi clasificati in mai multe categorii:
  • Cei care nu stiu exact ce cauta, vor pur si simplu sa se documenteze intr-un anumit domeniu, sau legat de o anumita categorie de produse;
  • Cei care au o tinta destul de clara legata de informatiile de care au nevoie si vor sa se documenteze mai mult in acea directie, fie ca vorbim despre un serviciu, sau despre un produs ; persoane care cauta informatii comparative care sa le ajute sa ia decizia de achizitie;
  • Cei care vor sa ia o decizie de achizitie si vor mai multe informatii concrete sau preturi.
Fiecare din aceste categorii de vizitatori, daca au sentimentul ca sunt in locul potrivit, pot deveni lead-uri, sau chiar clienti, daca proprietarul site-ului reuseste sa le capteze/colecteze datele de contact, sau macar adresa de email.
 
Nimeni nu va garanteaza ca aceaste personane vor vedea zonele de colectare de leaduri, dar exista posibilitatea de a targeta pe baza comporatamentului aceste persone, cu o invitatie de abonare la newsletter, sau poate mai mult, cu o oferta personalizata. Aceata permite analiza comportamentului vizitatorilor pe site, de exemplu, daca o persona petrece mai mult de 30 de secunde pe site presupunem ca se incadreaza in prima categorie de vizitatori, cei care nu stiu ce vor, dar, daca o persoana petrece mai mult de 2 minute pe site, putem presupune clar ca este un vizitator care a gasit pe site-ul nostru informatii valoroase si daca nu devine imediat client, il putem include intr-un proces de lead-nurturing, sau macar sa-l invitam sa se aboneze la newsletter.
 
Acest lucru se poate face printr-un pop-up overlayer, care poate aparea in site doar vizitatorilor care indeplinesc conditiile stabilite de noi prin definitia unui lead calificat. De exemplu, daca vizitatorul este in pagina x, care contine informatii despre produsele firmei si petrece acolo mai mult timp poate fi considerat ca fiind un lead mai calificat decat cel care petrece mai mult timp in pagina despre companie, dar nici macar nu a vizitat pagina legata de servicii/produse. Daca veti spune ca, teoretic, vreti sa aveti in baza de date ambele persoanele, intrebarea urmatoare ar fi: Cu care dintre acestia vreti sa va petreceti timpul mai departe incercand sa incheiati vanzarea?
 
Da, teoretic pop-up-urile cu invitatii de abonare pot fi afisate tuturor vizitatorilor unui site, dar nu toti sunt la fel de calificati pentru a deveni clienti, de aceea o reglare a publicului vizat va ajuta la o pre-calificare a contactelor pe care le aveti in baza de date si implicit va determina calitatea acestora.
 
Sau, daca vindeti produse complexe, la a cata vizita pe site intr-un interval dat considerati un lead ca fiind calificat? Daca sunteti insa un site de retail veti putea considera oportun sa invitati sa se aboneze la newsletter orice persoana care petrece pe site-ul vostru mai mult de 30 secunde, dar poate ar fi bine sa nu deveniti iritant si puteti face asta prin a reduce invitatia de abonare sa apara doar o data pe zi, sau la doua zile pentru cazul in care vizitele sunt frecvente si in mod clar nu mai invitati persoanele care deja v-au lasat datele de contact.
 
Urmatorul pas, pentru persoanele care viziteaza site-ul in mod repetat si petrec constant timp in pagini legate de o anumita categorie de produse/servicii, sa le afisati o oferta pentru acel serviciu, direct in browser, sau de ce nu, daca anterior i-ati colectat datele de contact, direct pe email. Aceasta va ajuta sa captati atentia si sa treceti la urmatorul pas al relatiei, chiar daca acest pas nu reprezinta achizitia.
 
O alta categorie de public sunt cei care au venit cautand in google un anumit cuvant cheie, de exemplu: “email marketing strategie activare useri inactivi” , sau poate “HP Pavilion dv3”, care pot fi targetati nu doar cu o oferta la produsul sau serviciul cautat, dar aveti si posibilitatea de a le colecta datele de contact…dar despre aceasta intr-un articol viitor.
articolul urmator
Viziune creativa
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii