White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Cum sa vindem prin email de sarbatori

Construieste o relatie si realizeaza mai multe vanzari prin a determina clientii si prospectii sa primeasca mai multe emailuri de la tine. Care este pontul? Fii relevant, obtine permisiunea si livreaza mai mult decat se asteapta recipientii sa primeasca.

Beneficiaza de avantajele oferite de sezonul vanzarilor pe retail prin oferirea unei serii speciale de newslettere de sarbatori. Vorbeste despre brandul tau si despre clienti. Continua sa-ti trimiti newsletterele regulat, la momentele programate. Incepand cu octombrie poti invita recipientii sa se aboneze la Ofertele speciale de sarbatori, o serie de newslettere speciale trimise o perioada de 6-8 saptamani.

Odata ce sarbatorile se apropie, din cauza presiunii timpului, cei mai multi retaileri nu-si mai pun problema crearii de campanii targetate. In schimb se axeaza pe mesaje generice care au o mult mai mica sansa de a genera rate mari de raspuns.

Promisiunea

Este esential sa faci procesul de abonare foarte usor pentru ca ar fi bine sa le ceri permisiunea de a trimite mai multe mesaje in aceasta perioada. (Asta daca nu vrei sa iti creasca foarte mult rata dezabonarilor, pentru ca fortand nota, te poti astepta la o dezabonare de 3%, plus oameni enervati de afluxul prea mare de mesaje).

Asigura-te, asadar, ca le vei explica clar beneficiile subscrierii la editiile speciale ale newsletterului tau. De aceea este obligatoriu sa incluzi o descriere scurta a seriei de newslettere de sarbatori. Ofera informatii valoroase, informatii pe care cei care se vor abona vor sa le primeasca si ofera un link catre produsele tale.

Relevanta

In etapa urmatoare trebuie sa creezi un content foarte potrivit. Subscrierea poate fi motivata prin oferirea pontului zilei sau al saptamanii. O reteta de prajituri sau un cadou special pot fi doua dintre exemple. Te poti gandi la un newsletter intitulat “Prajitura saptamanii... inainte de Craciun”. Primele newslettere din aceasta serie ar trebui sa contina retete care necesita un timp mai indelungat de preparare si pot fi congelate. In decembrie insa ar trebui sa te axezi pe retete care nu necesita un timp indelungat de preparare. Bineinteles, langa fiecare reteta trebuie inserate linkuri catre produse de copt, mixere si diversi recipienti de gatit, toate acestea oferite la un pret special.

Chiar daca nu vor cumpara de prima data ... si cei mai multi chiar nu vor actiona din prima clipa, acestia vor fi mult mai dispusi sa revina in magazinul tau daca ceea ce le oferi are valoare pentru ei.

Un alt pont ar fi legat de ceea ce ne place noua cel mai mult sa primim... cadourile. Ai putea trimite un newsletter special intitulat “Cadouri pentru copii, ghid pentru cei care nu sunt inca parinti”. Cei din aceasta categorie intotdeauna sunt tentati sa cumpere cele mai scumpe produse si multi nu au nici o idee despre ceea ce isi doresc copiii. Spune-le si ei vor da click pentru a cumpara ceea ce le sugerezi. Acestea ar fi unele dintre cele mai bune practici in domeniu care, adaptate, se pot aplica cu succes si in ceea ce inseamna business to business communication.

Astfel, newsletterul vostru ar putea avea doua functii: prima - de a informa si a doua - de a genera comenzi.

Odata ce ai stabilit o relatie cu persoanele interesate, nu este momentul sa renunti: pregateste actiuni de follow up. Pregateste oferte speciale post sarbatori. Aceasta este o buna metoda de a-ti lichida stocurile la sfarsit de an si de a transforma persoanele care au cumparat pentru prima data de la tine in clienti loiali.

Valoare

In cele din urma, trebuie sa depasesti asteptarile clientilor. Poti realiza acest lucru prin a identifica si a izola modul in care fiecare produs sau serviciu poate ajuta fiecare client in aceasta perioada si putem prezenta acel beneficiu specific fiecarei persoane in parte in functie de interesele sale.

Acesta nu este doar un exercitiu de creativitate. Este o strategie care implica principiile fundamentale ale succesului activitatii de email marketing.
 

articolul urmator
Mentine-ti clientii fericiti
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii