White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Cum sa trimiti mailuri aniversare eficiente

Potrivit unui studiu publicat de ClickZ si realizat de MailerMailer, e-mailurile aniversare pot avea o rata de conversie cu 60% mai mare decat alte mesaje prin email cu aceeasi oferta. Cercetarea arata ca mesajele aniversare prin email se pot incadra in trei categorii:

· 40% ofera discounturi, ceea ce inseamna ca este necesar ca abonatul sa faca o achizitie pentru a beneficia de reduceri
· 40% ofera gratuitati, fara a implica o achizitie
· 20% nu ofera nimic in afara mesajului de felicitare

Pentru prima categorie avem ca exemplificare o campanie de mailuri aniversare derulata de un brand din Romania din categoria entartainment. Clientul a ales sa trimita abonatilor o serie de doua emailuri aniversare, folosind ca incentive un cupon de reducere, de care clientul se putea folosi la o achizitie facuta in luna sa de nastere. In a doua etapa se trimite un reminder in care abonatului i se spune ca nu a folosit cuponul de reducere si i se prezinta inca o data beneficiile utilizarii lui.

Un brand de cinematografe foloseste aniversarea pentru a invita abonatii la film si oferind puncte in plus cu aceasta ocazie , cu care ulterior consumatorii pot achizitiona produse-adjuvant la vizionare: floricele, bauturi racoritoare, alune, promovand in acelasi timp si beneficiile cardului de fidelizare.

Un alt exemplu de email marketing aniversar este cel in care nu exista un cadou – fie reducere la achizitie, fie un incentive oferit gratuit – dar se foloseste ocazia pentru a construi o relatie intre brand si consumator. Desi pare facila, chiar simpla urare de „la multi ani!” poate avea rezultate pozitive, prin simplul fapt ca nu exista un alt canal prin care o companie poate sa comunice intr-o maniera calda si personalizata.


Mai exista o varianta, mai putin folosita de companiile care recurg la email marketing dar care se dovedeste atat eficienta, cat si seducatoare – aceea de a oferi cadouri fara ca acest lucru sa implice costuri pentru companie. Este cazul mesajului de felicitare de la DC 101, un post de radio international, cu subiectul „La Multi Ani de la DC 101”.

 

Obiectivele acestui NL sunt clare: a) sa atraga trafic pe site; b) sa creasca timpul petrecut ascultand respectivul post de radio. Si NL motiveaza abonatii sa faca ambele actiuni. Mentionarea existentei aplicatiei gratuite ajuta la cresterea ratelor de deschidere si a raspunsului. Referirea ludica la „urarea automata” in paragraful initial este o tactica buna de „captatio benevolentia”, in ton cu brandul DC 101:

„Nu-i asa ca urasti mesajele automate?Ei bine, si noi, dar sefului i s-a parut o idee buna. Din fericire, in curand vine si ziua lui. Oricum, La Multi Ani din partea tuturor membrilor echipei DC 101! Desi am tinut minte cand este ziua ta, am uitat totusi sa cumparam un cadou. Sau poate totusi nu. Recent am postat mii si mii de melodii online pe care tu le poti descarca gratis.” Textul este un bun exemplu de mesaj a carui voce reflecta imaginea companiei. Desi nu este comun ca un brand sa adopte un copy atat de indraznet, exista modalitati de a face ca vocea lui sa se distinga printre celelalte mailuri din inbox.

Sectiunea „fotografii” a NL mai sus mentionat este deasemenea una incitanta – cuprinde copertele de albume. In loc sa informeze doar despre acest serviciu, DC 101 a dat exemplu de spoturi video care se pot viziona online gratuit, pentru delectare, intr-o pauza de munca.Subiectele de acest tip, in care personalizarea are sensul unei intimitati fortate, in conditiile in care mesajul nu are nimic personalizat nu produc cresterea ratei de deschidere, cum se crede adeseori gresit. Un studiu dat recent publicitatii de MailerMailer valideaza acesta afirmatie. Datele arata ca ratele de deschidere sunt influentate de personalizare, dar nu asa cum ati putea crede:

Personalizare doar a mesajului: 12.6%
Fara personalizare: 11.8%
Personalizare atat a subiectului cat si a mesajului 6.9%
Personalizare doar a subiectului 6.7%

Un alt exemplu de email aniversar este cel trimis de Coca-Cola, care a gasit o modalitate ingenioasa de a oferi un cadou necostisitor dar foarte relevant – o reteta pentru un tort aniversar Coca-Cola.

 

 
Acest email a avut ca subiect "La Multi Ani de la Coca-Cola!”. O mentiune a continutului – reteta – ar fi ajutat un pic. Reteta nu costa nimic compania Coca-Cola si reprezinta o modalitate ingenioasa de a folosi produsul. Si chiar daca nu va pregateati sa gatiti de ziua voastra, va puteti gandi sa folositi ocazia pentru ziua nepotului.

Si ultimul exemplu, un email aniversar cu un subiect atragator de tipul „Jeanne, Iata darul nostru pentru ziua ta!”


„Cadoul gratuit” este de fapt reducerea de 3 dolari pentru fiecare achizitie de la CVS. Chiar daca nu are la fel de mult sex appeal ca o intrare gratuita sau o reducere la haine, oferta atrage prin simplitate si prin faptul ca nu conditioneaza, si nu leaga incentive-ul de o comanda minima. Acesta este un exemplu standard de brand online care nu ofera cadouri traditionale dar daruieste abonatului ceva folositor, crescand astfel loialitatea si implicarea acestuia.

In afara aniversarii zilei de nastere, un bun prilej de a va celebra abonatii si a face mai calda relatia cu ei sunt onomasticile. Clientul de mai jos, din categoria auto, a facut trimiteri personalizate de zilele de sfinti, oferind un cupon de reducere la achizitie.

 


Acestea sunt doar cateva exemple de elemente care pot condimenta un email aniversar: un incentive gratuit dar ingenios (o brosura care poate fi descarcata gratuit, o reteta, un clip), un copy amuzant sau o reducere avantajoasa. Oricare ar fi alegerea dumneavoastra, nu ezitati sa folositi datele de nastere ale clientilor in cazul in care le aveti in baza de date. Asa cum ii solicitati atentia la fiecare trimitere pentru a-i propune oferte, ii puteti acorda timp pentru a-i ura „La multi ani”. Daca o veti face si mai putin conventional, cu siguranta veti avea motive de bucurie.

articolul urmator
Ai imaginea completa a clientilor tai
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii