White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Cum sa predai achizitia de noi abonati abonatilor insisi

 E-mail marketing-ul a devenit un canal matur, pentru care sunt cunoscute atat formulele de valorificare a unei adrese de e-mail, cat si indicatorii de performanta. Ca in cazul oricarui canal cu traditie, este tot mai greu sa inovezi, mai ales ca inovatia implica riscuri pe care putine branduri sunt pregatite sa si le asume. Cu toate acestea, este esential sa inovezi pentru a ramane actual si compatibil cu nevoile clientilor. Care sunt deci zonele care mai permit inovatii? Raspunsul poate veni chiar din cerinta principala cu care se confrunta e-mail marketerii: cresterea bazei de abonati.

Retelele de socializare cu care internautii sunt atat de familiarizati au dat consumatorilor controlul asupra perceptiei brandului in aceste medii. Accesul la informatii si informatia in sine este in prezent controlata de consumatori.
 
Programele de e-mail marketing ar trebui in mod similar sa inceapa de la comunitatea abonatii existenti pentru a gasi si atrage clientii potentiali.
 
 
Construiti pe puterea grupurilor
 
Oamenii sunt dependenti de grupuri pentru ca nu pot trai in afara comunitatilor. Chiar si adolescentii cu ochii conturati in stil gotic cu mult negru, care vor sa se disocieze de ceilalti, sfarsesc prin a-si petrece timpul in compania altor adolescenti cu ochii machiati in culori sumbre.
 
Oamenii se casatoresc, isi intemeiaza familii si se inscriu in echipe sportive. Cand ne gandim la abonatii la email trebuie sa ne amintim de aceste lucruri.
 
Primul lucru la care o persoana care va viziteaza site-ul se gandeste inainte de a va da adresa de email este daca este singurul/singura care face asta. Se inscriu la un site cu oferte invechite sau care nu este ajustat la tendinte? Fenomenul se numeste nevoia de dovada sociala. Vizitatorii site-ului tau au nevoie sa stie ca alti abonati cu prteocupari similare au luat decizia de a se inscrie la newsletter. Daca nu aveti nu numar mare de abonati pe care sa-l prezentati e bine sa incercati una dintre urmatoarele tactici:
 
·         Folositi testimoniale in zona de sign up. De ce nu le aratati ce spun alti oameni despre posibilitatea de a deveni abonat? Daca marturia apartine unei persoane respectata din industrie, este cu atat mai valoroasa. Nu puneti testimoniale pe pagina dedicata lor, publicati-le acolo unde este nevoie.
 
·         Daca aveti un numar atragator, afisati-l. Daca aveti un numar impresionant de vizite este bine sa scoateti in evidenta acest lucru. Daca aveti un numar mare de followeri pe Twitter aratati asta. Numerele mari ajuta noi abonati sa aiba senzatia de apartenenta la o comunitate.
 
·         Folositi exclusivitatea. In call-to-action-ul dvs, puteti argumenta de ce prin inscriere abonatii pot deveni membrii unei comunitati exclusiviste. Daca a face parte dintr-un grup este un lucru bun, a face parte dintr-un grup despre care alti oameni nu stiu este si mai bine.
 
 
Identificarea abonatilor potentiali
 
Majoritatea brandurilor faciliteaza abonatilor posibilitatea de a recruta sau inscrie prieteni intr-un anumit program. De multi ani, marketerii se straduiesc sa creasca rata de FTAF (forward to a friend) cu un impact slab asupra numarului de abonari. Rezultate similare avem cu SWYN (share with your network) , care, in ciuda faptului ca este recunoascuta ca best practice nu aduce cresteri semnificative.
 
Unele branduri au mers insa mai departe. Sa luam ca exemplu site-uri ca HauteLook, Rue La La, si Gilt Groupe. Acestea si-au crescut baza de clienti prin doua modalitati: a) crearea unei excelente experiente de abonare pentru utilizator; b) premierea recomandarilor pentru prieteni.
In pagina de abonare pentru HauteLook la „Invita un prieten” exista un incentive de motivare.Pe langa faptul ca este bine pozitionata, sus, intr-un loc vizibil, programul de atragere prieteni este recompensat stimuland abonatii sa devina avocati ai brandului. Sugestii de recompense: e-books gratuite, rapoarte care pot fi downloadate gratuit, formulare pop-up.

 

 

In final, brandul a reusit sa faca abonatii responsabili cu achizitia si i-a platit pt asta (il loc sa dea aceiasi bani publisherilor).
 
Abonatii creaza content
 
Un alt exemplu de atragere de noi abonati este sa li se permita sa contribuie la crearea de continut si sa devina publisheri alaturi de brand. Sunt create comunitati in cadrul carora participantii pot raspunde la intrebari si pot adresa nevoile celorlalti, in loc sa vorbeasca cu un expert al brandului. In multe situatii, crearea de articole a fost incredintata bazei de consumatori. Acest lucru ar trebui luat in considerare si in cazul e-mailului. Continutul creat de un abonat pentru un alt abonat are potentialul de a creste valoarea comunicarii impreuna cu nivelul de advocacy (disponibilitatea unui consumator de a deveni avocatul unui brand) in interiorul comunitatii de abonati.
Inovatia inseamna multe lucruri si nu de fiecare data are legatura cu progresul tehnologic. Parcurgand cateva strategii de e-mail marketing observam ca noutatile rezulta mai ales in urma asimilarii ideii ca paradigma comunicarii s-a schimbat, controlul fiind predat de la marketer la abonat.

 

articolul urmator
Tinta: Inbox-ul
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii