White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Convergenta - mai mult decat un cuvant la moda in email marketing

Convergenta este un termen supralicitat ca utilizare in comunitatea de business, cu toate acestea in practicile de e-mail marketing isi poate demonstra relevanta. Conceptul de convergenta este unul fundamental pentru programele de email marketing de succes, care aduc cu adevarat o intoarcere a investitiei atat pentru advertiseri, cat si pentru abonati.

Comunicarea prin email si frecventa de trimitere sunt mult prea des determinate de calendarul promotiilor. Convergenta inseamna sa treci dincolo de aceasta structura rigida de planificare si sa integrezi comunicarea prin email in experienta mai larga a consumatorului.

Specialistii in email marketing ar trebui sa puncteze unicitatea experientei de brand pentru consumator si pentru asta este util sa raspunda la o intrebare. Ce trebuie sa inteleaga consumatorii despre respectivul brand sau produsele si serviciile sale pentru a crea cea mai buna experienta posibila pentru consumator?

Urmatorul pas este sa se identifice oportunitatile de a imbunatati experienta de brand a consumatorului prin email marketing. Obiectivul acestui pas este sa creeze o strategie de contact care sa integreze comunicarea prin email in sistemul de interactiune al clientului cu brandul.

 

Lectia Apple

Ganditi-va la integrarea unica a emailului in cadrul magazinelor Apple. In trecut, clientii asteptau sa fie inscrisi intr-un registru, plateau si apoi luau chitanta. Apple a redefinit practic experienta de finalizare a unei achizitii.

Acum, vanzatorii din echipa Apple accepta plata cu cardul pe dispozitive electronice si atunci cand tranzactia este finalizata intreaba clientul “Vreti sa va trimitem chitanta pe email?”. Semnificatia acestei strategii nu trebuie subestimata. Apple a reusit, ca prin canalul de email sa inlocuiasca un proces mai traditional, chitanta tiparita.

In al doilea rand, chitanta pe email este mai valoroasa pentru client comparativ cu versiunea tiparita. Clientii nu mai trebuie sa astepte chitanta de tipar iar versiunea sa digitala este automat depozitata in casuta de mail a clientului, fiind astfel mult mai greu de pierdut decat originalul. In plus, aceasta formula de validare a vanzarii ofera oportunitatea de cross-sale pentru brand. Valoarea reala a acestei abordari este convergenta. Eliminati chitantele tiparite, livrati-le electronic si transformati-va comunicarea intr-o cale de a implica consumatorii si de a intari relatia intre brand si acestia.

 

Concluzie

In timp ce conceptul de convergenta este destul de amplu si adesea greu de definit, importanta lui pentru email marketing este evidenta: niciun canal nu poate functiona izolat de celelalte. Consumatorii au in prezent acces prea mare si totodata timp insuficient sa raspunda unor forme de comunicare pe care nici nu le anticipeaza, nici nu le asteapta.

Ramanand puternic angajat in experienta de consumator, email marketingul va genera profituri mai mari si va ramane un instrument puternic de marketing.

 

articolul urmator
Transformi informatiile in programe eficiente
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii