White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Colectarea adreselor de email prin tactici offline

Pe masura ce email marketing-ul a devenit un canal matur de comunicare, a avut loc o schimbare de strategie, focusul mutandu-se de la marimea listei la o comunicare targetata, cu lista activa de useri, care relationeaza cu contentul si ofertele brandului.

Customer service: Serviciile de tele-sales, tele-prospectiv sau customer service pot  solicita interlocutorilor adresele de email in timpul conversatiilor. Solicitarea telefonica a adreselor de email urmata de trimiterea imediata a unui email de confirmare poate face parte cu succes din procesul de calificare a leadurilor.

In-Store. Pentru multe business-uri, cea mai facila metoda de a ajunge la adresele de email ale clientilor este la “punctul de vanzare”, indiferent ca vorbim de magazine, restaurante, hoteluri, stadioane sau birouri corporate. Exista o varietate de promotii care pot fi puse in practica in aceste puncte de contact cu clientii, care pot sa se concretizeze in colectarea de adrese de email.

Out-of-home advertising. Abonarea folosing QR codes iti permite sa muti procesul de abonare in strada, ele putand fi folosite in taxiuri, in reclamele din autobuze sau statiile de metrou, dar intotdeauna insotite de un call-to-action. Delta Airlines foloseste o metoda unica de a capta adresele clientilor, utilizand televizoarele cu touch-screen instalate pe fiecare scaun in propriile avioane.

Materialele printate. Orice material printat poate contine adresa web a paginii de abonare sau QR codes (brosuri, carti de vizita, cataloage, cupoane, felicitari etc.).

Expozitii si conferinte. Expozitiile sunt, in general, mari consumatoare de timp si resurse, acesta fiind si motivul pentru care se doreste folosirea la maxim a leadurilor colectate. Insa faptul ca cineva ne-a dat o carte de vizita, sau ne-a permis sa-i scanam badge-ul nu inseamna ca ne-a dat si dreptul de a-i adauga adresa de email in listele noastre de comunicare.

Adoptia rapida a tabletelor le faciliteaza participantilor la expozitie capacitatea de a oferi vizitatorilor acces direct la pagina de abonare .

Co-registrarea. Co-registrarea reprezinta un agreement intre doua sau mai multe companii de a plasa checkbox-uri de opt-in reciproce pe fiecare site sau in landing page-uri. Succesul acestei tactici depinde de cat de bine este ales partenerul. Studiile arata ca, in acest caz, succesul depinde de complementaritatea ofertei partenerilor si de nebifarea implicita  a checkbox-ului de abonare.

In plus, este recomandat sa existe o descriere clara a beneficiului oferit de partener. O astfel de tactica este folosita cu succes in sectorul financiar, unde institutia finaciara ofera discounturi la folosirea unor produse gen card in retelele diversilor parteneri.

Partnership.  Impreuna cu co-registrarea, aceasta tactica este una dintre cele mai dificile, pentru ca necesita mult timp si efort din partea departamentului de marketing, pentru a identifica partenerul cel mai potrivit sa trimita emailuri in numele tau.

In cazul folosirii acestei tactici, trebuie mentionat  ca mesajul pe care il vei trimite pe lista partenerului, va trebui  sa fie aliniat cu nevoile si interesele acelor abonati, altfel comunicarea poate genera partenerului dezabonari si reclamatii de spam.

Abonatii colectati prin aceste metode sunt tratati de unii marketeri in mod distinct, astfel incat unii marketeri considera necesara pastrarea acestor adrese in liste distincte si prefera sa comunice cu aceste adrese in mod separat, comunicand o serie de mesaje de bun venit, pentru a urmari comportamentul acestora. Odata ce comportamentul dorit este indeplinit, acestia sunt mutati in lista principala.

articolul urmator
Vezi toate actiunile abonatilor tai
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii