White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Email marketing & social media integration

In urma cu 2 ani se dicuta despre “lupta” dintre email marketing si social media, despre cum una dintre tactici va actiona in defavoarea celeilalte. Intre timp lucrurile s-au clarificat si vorbim despre o sinergie intre cele doua tactici.

 
Deja stim ca adresa de email este primul lucru pe care trebuie sa-l ai pentru a avea acces in social media. Cheia consta insa in abilitatea de a masura nivelul de engagement atunci cand userii folosesc aceste medii de comunicare impreuna. Raportul MarketingSherpa, “2010 Social Media Marketing Benchmark Report” releva ca 75% dintre cei care folosesc social media zilnic  identifica emailul ca cea mai buna metoda de a comunica cu ei, comparativ cu 65% dintre toti utilizatorii de email. In plus, 49% dintre utilizatorii de Twitter au mentionat ca au facut o achizitie online in urma informarii primite pe email, fata de 33% dintre toti utilizatorii de email.
 
Metode in care Social Media influenteaza email marketingul:
1.      Cresterea audientei
Sa adaugi un prieten sau sa dai un Like unui brand in retelele sociale presupune doar un click. Indifeferent ca este hostat pe site-ul companiei care l-a creat sau al ESP-ului, share-uirea linkului catre versiunea web a newsletterului poate fi postata pe Facebook, LinkedIn sau Twitter.
 
2.      Includerea vocii clientilor
Emailul intotdeauna s-a laudat ca ofera posibilitatea unei comunicari bidirectionale, folosirea insa impreuna cu social media permite captarea review-urilor din social media si folosirea acestora in urmatoarele newslettere trimise. Asa cum stim, opinia clientilor existenti are capacitatea de a influenta decizia de cumparare a prospectilor.
In plus, permite identificarea fanilor, cei care share-uiesc contentul emailului primit, prezentari video sau whitepaper-urile tale cu prietenii lor.
 
3.      Pregatiri pentru smart phones
Scrierea unor texte de 140 de caractere, sau chiar mai scurte, este pasul prin care copywriterii si marketerii se pregatesc sa treaca de la mesaje scrise pentru desktop-uri la mesaje scrise pentru smartphone-uri. Textele scrise pentru email vor fi in contiuare mai robuste decat un update de status in social media, dar trebuie sa fie mai scurte pentru a se vedea pe ecrane mai mici, precum cele de smart phones.
 
Datele colectate din diverse canale pot fi folosite pentru oprimizarea mesajelor, pentru a ne conecta cu un public in miscare. De exemplu, cel mai bun moment in care sunt deschise emailurile poate fi folosit pentru a programa update-uri pe Facebook si Twitter-ul poate fi folosit pentru testarea subiectelor emailurilor.
 
 
Folosirea puterii social media
Incorporarea social media in emailuri poate fi o modalitate pretioasa de a unii cele doua comunitati. Cea mai simpla forma este de a adauga in newslettere linkuri catre paginile de Facebook, Twitter si Linkedin ale companiilor. Acestea pot satisface nevoia de awareness a companiilor, dar sunt trecute cu vederea de majoritatea participantilor.
Altii au gasit ca e eficient sa foloseasca statusurile colectate din retelele sociale, in newsletter pentru a transmite un aer fresh si actual al contentului. Inserarea acestui content este sustinuta de imaginea retelei sociale precum si poza persoanei care a facut postarea.
 
Butoanele de social sharing
Aceste butoane functioneaza mai mult ca “forward to a friend” si in ultima vreme au devenit un fel de standard pentru majoritatea marketerilor. Ceea ce insa releva studiul MarketingSherpa, 2011 Social Media Marketing Benchmark Report, este faptul ca 55% dintre organizatii au inclus aceste butoane in newsletterele lor, totusi doar 10% au apreciat ca aceste butone sunt o strategie eficienta.
In contrast un studiu GetRespond arata ca newsletterele care includ butoanele de social sharing genereaza 30% mai multe click-uri decat emailurile fara aceste butoane. Iar mesajele cu 3 sau mai multe optiuni de share genereaza rate de click cu 55% mai mari.
In ceea ce priveste opinia noastra, bazata pe experienta ultimilor ani in care includem aceste butoane, este ca ele nu-si ating scopul si nu pot fi inca considerate ca fiind o strategie eficienta. In plus, pentru ca aceste butoane sa aiba sansa de a-si atinge obiectivul, trebuie nu doar sa fie relevante dar si scrise intr-o maniera care sa indemne la actiune.
 
 
Cresterea listelor
Cea mai simpla tactica in acest scop este de a adauga un link de inscriere la newsletter in social media.
Totodata, conceptul Groupon a fost transpus in colectarea listelor, prin oferirea unui discount daca un numar minim de abonati se inscriu, folosit ca incentive pentru colectarea de Like-uri pe Facebook si cresterea listelor de email. Dingo Brand a oferit un cupon de 20$ daca ajunge la 5000 de fani pe Facebook, cupon care se distribuie prin email. Nu doar ca si-a atins obiectivul in 3 zile, dar vanzarile lunare le-au crescut cu 22% datorita noilor clienti.
Fingerhut si-a invitat baza de abonati la newsletter sa voteze pe Facebook care este discountul lor preferat. Varianta castigatoare de discount urma sa fie oferita in schimb la sfarsitul survey-ului tuturor participantilor. Campania a reusit atat sa implice comunitatea sa-si share-uiasca opiniile si sa ii rasplateasca cu un discount. In plus, a incurajat fanii de pe Facebook sa se aboneze la newsletter pentru a primi discount-ul, deschizand astfel mai multe canale de comunicare dintre brand si clienti.
Tinta: Inbox-ul
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
  • Email marketing & social media integration
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii