White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Email marketing: arta sau stiinta?

O rata de deschidere medie si in acelasi timp satisfacatoare in e-mail marketing se situeaza in intervalul 20 – 25%. Mai clar, daca din numarul total al e-mailurilor trimise catre o baza de contacte de cateva zeci de mii de abonati sau poate, cine stie, sute de mii de abonati, peste 20% dintre e-mailuri sunt deschise de utilizatori unici, atunci poti spune linistit ca mesajele promotionale si campania ta de e-mail marketing se descurca bine.

Ce poti spune in cazul in care ratele tale de deschidere se situeaza nu peste nivelul mediu de 20%, ci peste 44% luni la randul? Ei bine, in acest caz te poti considera un marketer cu rezultate foarte bune la nivelul industriei.

In iunie, am gestionat crearea si trimiterea primului newsletter pentru un client, sa zicem, mare: baza de abonati mare, brand mare, reputatie mare. Rezultatul: o rata de deschidere de peste 56%. Cu alte cuvinte - mare. Mesajele ce au urmat au inregistrat si ele rate de deschidere la fel de mari: 46%, 45%, 44%, 47%.

Cum se justifica aceste rezultate peste medie in comunicarea prin e-mail:

- In primul rand, primul newsletter pe care l-am trimis pentru acest client a umplut un vid de comunicare pe partea de e-mail. Se resimtea nevoia unei comunicari one-to-one, pe un canal atat de personal precum e-mail-ul. Iar primul e-mail trimis a demonstrat asta cel mai bine prin rata de deschidere de peste 55%, cu mult peste medie.

- In al doilea rand, value proposition. Un mesaj promotional poate fi tot ce-ti doresti, ba chiar mai mult sau poate fi un simplu mesaj din sutele pe care le primesti zilnic, deloc demn de a ramane in memoria si pe retina abonatului unui newsletter, de exemplu.

De aceea, ca marketer, trebuie sa fii extrem de competitiv, chiar si intr-o relatie care nu este ea in sine competitiva, precum cea dintre abonat si companie.
In e-mail marketing, promotiile sunt primul lucru la care te gandesti atunci cand vrei sa oferi ceva de valoare abonatilor. Insa in cazul in care vrei ca aceste rezultate superioare sa nu ramana sporadice, doar cu ocazia promotiilor, rezultatele mult peste medie se pot obtine, ca si in cazul acestui client, printr-un "value proposition" superior, ce se distinge prin creativitate, atat la nivel grafic, cat si de continut.

- In al treilea rand, baza de date. Puternic "segmentata" - formata in marea majoritate din femei, baza de date contine zeci de mii de abonati cu caracteristici comune, precum asteptaari, gusturi si interese determinate de gen.
Dintr-un foc, atingi dezideratul-cheie in marketing: personalizarea. Insa cu aceleasi costuri, fara a crea mesaje diferite pentru grupuri de public diferite. Rezultatele in mod constant peste medie s-au obtinut prin mesaje relevante si grafica targetata, concepute pentru publicul feminin, insa mizand in mare parte pe creativitate – o delicioasa cireasa pe tortul mesajului online.

- Mesajele extrem de creative, cu acea aroma de special, se trimit mai departe. Instinctiv, cand primesti un mesaj care te impresioneaza si iese din anonimat, fie prin grafica, fie prin copywrite, vrei sa-l impartasesti cu ceilalti. In cazul despre care vorbim, ratele de deschidere mari nu sunt singurele rezultate demne de mentionat. Butonul "Recomanda" a fost intens utilizat de destinatarii mesajelor promotionale, generand un circuit aproape viral al mesajului in spatiul online.

Si stiti de ce recomandarea are un statut premium in spatiul online?

1. Pentru ca e-mailul vine de la un prieten si citirea mesajului este practic asigurata;
2. Pentru ca recomandarea este o modalitate preferata de crestere a listei de contacte.

- Succesul unui newsletter se bazeaza tot mai mult pe arta de a presara emotii in interiorul unui mesaj. Un storytelling fascinant, care il determina pe abonat sa deschida saptamana de saptamana un e-mail, este acela care reuseste sa-i faca pe oameni atat sa simta, cat si sa cunoasca.

In e-mail marketing, inregistrarea unui scor mare de deschidere la primul newsletter este fireasca, urmata apoi de scaderea ratelor de deschidere pana la stabilizarea lor.

Rezultatele peste medie in cazul acestui client se datoreaza unui fapt extrem de simplu: cele mai mici detalii ale mesajului promotional au fost transformate in oportunitati de exprimare a emotiilor.

Loializarea, intr-o lume a schimbarii permanente si a concurentei acerbe intre companii, va apartine celor care isi cunosc cel mai bine adresantii, dar si a specializarii lor. In cazul acestei povesti de succes, deschiderea clientului fata de propunerile furnizorului de servicii de e-mail (ESP) a jucat un rol esential in crearea unei legaturi speciale cu abonatii newsletterului.

Targetarea, creativitatea si emotiile au fost ingredientele principale ale acestei retete de succes, soldata cu un rezultat extrem de pozitiv la capitolul loializare - rate de dezabonare sub 1%.

articolul urmator
Creste-ti relevanta comunicarii
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii