White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Content dinamic sau despre cum se poate personaliza comunicarea prin email

Emailul ca si mediu de comunicare este unic. Spre deosebire de celelalte medii de comunicare, emailul (atunci cand este utilizat corespunzator) este legat in primul rand de permisiune. Atunci cand acordul dintre un client sau prospect si o organizatie exista, valoarea si relevanta comunicarii depasesc ca importanta orice alt element, inclusiv frecventa.

Companiile care trimit abonatiilor lor zeci de mesaje irelevante in incercarea de “a iesi in fata” pierd din vederea imaginea de ansamblu. Indiferent ca vorbim de discounturi, informatii sau sfaturi, ideea este ca ei asteapta de la noi ceva de valoare pentru ei. Incearca doar sa oferi unui abonat optinea de a alege intre a primii zilnic discounturi la produse si servicii care au o importanta scazuta pentru ei si a primii saptamanal un newsletter foarte targetat ce cuprinde doar informatii legat de profilul lui...ce crezi ca va alege acesta?

Companiile de succes nu trimit informatii sau produse pe care incearca sa le vanda abonatilor...ei acorda atentie nevoilor, preferintelor si comportamentelor abonatilor si trimit mesaje care corespund cat mai bine nevoilor abonatilor.

Ceea ce putini cred este ca abonatii doresc personalizare si multi sunt dispusi sa completeze formulare adiacente pentru a primii contentul relevant, informatiile care ii intereseaza. Astfel unul din sondajele gestionate de White Image pentru colectarea unor astfel de preferinte a fost completat intr-o singura zi de ~15% dintre cei care au primit mesajul, iar datele Jupiter Reserch releva ca 64% dintre persoanele abonate la un newsletter sunt dispuse sa ofere mai multe date despre preferintele lor pentru a ajuta companiile sa le trimita mesaje customizate.

In practica colectarea datelor pentru o astfel de personalizare se poate face fie prin completarea formularului de abonare, fie prin inserarea de sondaje periodice in newslettere si pot fi completate de monitorizarea linkurilor accesate pana in prezent.

Pana in prezent marea majoritate a marketerilor au adoptat ca si tehnica de comunicare un singur mesaj trimis tuturor. Ultimul studiu Jupiter Research releva faptul ca 76% dintre companii personalizeaza emailurile trimise pentu 5 sau mai putine segmente...aceasta este totusi foarte departe de ceea ce inseamna content dinamic si avantajele pa care acesta le ofera. Aceste date ilustreaza ca marketerii folosesc un fel de mesaje targetate si inca nu folosesc imensul potential pe care il reprezinta informatiile legate de clientii lor.

In ciuda faptului ca un mesaj targetat folosind elemente de content dinamic este intr-adevar mult mai dificil de implementat, si aceast in special datorita contentului mult mai elaborat care trebuie dezvoltat totusi potrivit Jupiter Research rezultatele pot fi cu 4 pana la 8 ori mai mari decat in cazul unei campanii statice.


Un exemplu de astfel de mesaje targetate ar fi din domeniul legislativ, compania Mircea & Partners, compania implicata in privatizare Astral si care ofera consultanta pentru multe companii multinationale.

Intr-o industrie in care credibilitatea inseamna apropae totul Mircea & Partners a fost capabila sa stabileasca o comunicare customizata cu fiecare client incluzand in baza de date informatii precum nationalitatea, domeniul de activitate al companiei client, tipul de firma, departamentul din care face parte contactul existent in baza de date, etc.

Astfel cand vorbim de informatii cu caracter general mesajele sunt diferentiate doar prin limba de redactare: romana si engleza pentru peroanele de alta nationalitate, dar utilizand content dinamic s-a reusit trimiterea de informatii foarte perzonalizate. De exemplu actualizari ale legislatiei care influenteaza doar IMM-urilor vor fi trimise doar companiilor care se incadreaza in aceasta categorie mai departe daca aceste modificari legislative vizeaza doar departamentul de personal vor fi trimiese doar persoanelor din IMM-uri care fac parte din departamentul de personal fara a fi trimise si contactelor care lucreaza in departamentul economic...unde aceste informatii ar fi total inutile.

Orice organizatie familiarizata cu email-ul si email marketingul a auzit de beneficiile personalizarii si comunicarii relevante: o relatie mai apropiata cu acestia, rate de deschidere mai mari, rate de click mai mari, ROI...dar de ce fac organizatiile pentru a deveni relevante in ceea ce priveste comunicarea prin email?

 

articolul urmator
Transformi informatiile in programe eficiente
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii