White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
E-mail marketing-ul - in confruntare directa cu spamul

Intre 90 si 95% dintre toate e-mailurile trimise in 2007 au fost Spam, arata un studiu anual al Barracuda Networks. Studiul s-a bazat pe analiza a peste 1 miliard de e-mailuri trimise zilnic catre mai mult de 50 000 de clienti Barracuda Networks pe tot globul. Spam-ul a crescut in ultimii ani intr-un mod exponential, devenind un abuz din ce in ce mai deranjant. Insa el nu trebuie in nici un caz confundat cu e-mail marketingul. Exista mari diferente dintre cele doua, cea mai importanta fiind aceea care tine de permisiune. Spamurile sunt e-mailuri trimise catre utilizatori care nu au solicitat aceste emailuri. De regula, adresele de e-mail sunt colectate in mod ilegal din diferite surse: de pe forumuri, site-uri cu o protectie limitata.

E-mail marketingul, din contra, se bazeaza pe permisiune. E-mailurile vor fi trimise intotdeauna subscriberilor care si-au oferit permisiunea de a primi e-mailuri cu continut comercial.

Desi trimiterea se face pe baze de permisiune, e-mail marketingul nu este scutit de provocari. Din cauza numarului extrem de mare de e-mailuri nesolicitate, ISP-urile raspund din ce in ce mai activ si dur in filtrarea e-mailurilor legitime de cele ilegitime de tip spam, in ideea de a-i proteja pe utilizatorii de e-mail.

Ceea ce genereaza, la randu-i, studii precum cel oferit de White Image care arata ca, din cauza erorilor de interpretare a ISP-urilor, 1 din 5 e-mailuri legitime, trimise pe baza de permisiune, nu ajunge la destinatar, fiind livrat de catre ISP-uri in Bulk sau deloc. Ca o consecinta, ratele de deschidere si de clickthrough sunt afectate cu un procent de cel putin 20% in sens negativ, din cauza filtrelor anti-Spam.

In email marketing, ai la indemana optiuni care te pot ajuta atat sa eviti filtrele anti-spam si sa asiguri livrarea emailurilor tale in Inbox, cat si sa eviti reclamatiile de spam (in conditiile in care trimiti doar pe baza de permisiune). Pentru ca, da, proprii tai abonati te pot reclama ca trimitand spam, fie pentru ca nu-si mai aduc aminte cand s-au abonat, fie pentru ca gasesc emailurile pe care le asteptau ca nerelevante pentru ei si dau click pe butonul de spam.

Iata care sunt cateva dintre acele optiuni:

- Personalizarea cat de des posibil a emailurilor: foloseste pe cat posibil prenumele si numele abonatului in corpul mesajului sau in subiectul emailului.

- Inscrierea de tipul double opt-in: nu doar primesti si inregistrezi cereri de inscriere la newsletter, de exemplu, ci trimiti un follow-up pentru a confirma inscrierea. Double opt-in ar trebui sa fie un standard in e-mail marketingul bazat pe permisiune, el fiind capabil de a aduce rate de deliverabilitate mult mai bune.

- Monitorizeaza-ti permanent listele de contacte: cel putin 30% dintre adresele de email se schimba de la an la an. Dintre aceste adrese, foarte multe sunt “luate inapoi” de catre ISP-uri si folosite ca spam trap (adrese folosite pentru prinderea celor care trimit e-mailuri fara permisiune). Ceea ce inseamna ca ceea ce era la un moment dat o adresa de email valida este acum un spam trap. Asa ca: cat de curata este lista ta?

- Atentie la momentul trimiterii primului email. Daca ai o lista de clienti care au cumparat produse de pe site-ul tau, trimiterea de mesaje comerciale catre ei este binevenita. Totusi, trimiterea primului email trebuie sa aiba loc intr-un interval de maximum 6 luni de la achizitionare. Tocmai pentru a preveni evenimentul nefericit de a trimite email catre o adresa care nu mai este valida si acum a devenit spam trap.

- Frecventa trimiterii emailurilor. Trimiterea mai multor emailuri la doar cateva zile distanta nu este ilegala, intr-adevar, insa este deranjanta. Iar rezultatul cel mai rau, exceptand ratele mici de deschidere? Ei bine, iti vor marca email-ul drept Spam pentru ca vor simti ca ii deranjezi cu emailurile tale.

Si sfatul cel mai pretios, dar si evident pentru toti acei marketeri care fac email marketing: nu cumparati si nu inchiriati liste de contacte. Motivul este simplu: toate acele persoane aflate in bazele de date cumparate sau inchiriate nu si-au dat permisiunea pentru primirea de emailuri. Iti vine sa crezi sau nu, e nevoie de un singur email trimis catre un spam trap pentru ca scorul reputatiei tale online sa aiba de suferit si compania ta sa fie inscrisa pe un blacklist.

articolul urmator
Creste-ti relevanta comunicarii
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii