White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
3 avantaje in utilizarea unui ESP (Email Service Provider)

Pentru a obtine maximum de impact si pentru a crea o relatie cu actualii clienti, companiile nu trebuie doar sa astepte ca o persoana sa se aboneze la newsletterul sau, trebuie sa anticipeze ceea ce acesta isi doreste. In prezent marketerii nu concureaza doar cu mesajele primite de la concurenta ci si cu emailurile primite de la celelalte companii care incearca sa comunice cu clientii lor. In

aceasta situatie apelarea la un ESP ofera o serie de avantaje care pot fi compensate destul de greu prin lucrul pe cont propriu.

1.      Continutul si designul mesajelor

O prima greseala “fatala” este aceea ca cei mai multi trateaza designul campaniilor de email marketing pe baza practicilor folosite in designul unui web site fara a lua in considerare ca realizarea unui newsletter NU este considerabil apropiata de realizarea unui web design si acesta presupune folosirea cu totul a altor reguli.

Iata cateva reguli de baza care trebuie respectate:

Partile foarte importante ale unui mesaj si continutul care are o mare importanta trebuie inserat in mesaj in asmenea maniera incat sa poata fi vizualizat in Outlook in zona de Preview. Dimensiunea acestei zone variaza de la un utilizator la altul dar este bine ca la design aceasta sa fie considerate ca avand 300 de pixeli.
Daca mesajul se trimite in special catre utilizatorii de Yahoo, Gmail etc, sau alti clienti de email online intotdeauna se va avea grija ca aspectele esentiale ale mesajului trimis sa fie cuprinse in primii 420 de pixeli (inaltime) pentru ca doar aceasta zona va fi vizibila in primul ecran.
Daca aveti publicitate inserata in newsletter sau incercati sa promovati anumite oferte speciale este indicat sa pozitionati vizualul in partea stanga a newsletterului cu textul in partea dreapta. Acest tip de layout se va bucura de rate mai mari de interactiune.
Asigurati-va ca textul pe care vreti sa-l transmiteti este formatat in HTML, nu doar in imagini. Astfel persoanele care folosesc Gmail sau au blocat in Outlook vizualizarea imaginilor vor fi capabile sa identifice daca mesajul trimis este de interes sau nu inainte de a vizualiza imaginile inserate.
Nu folositi niciodata Flash in newslettere
Nu folositi niciodata JavaScript-uri in newslettere
Nu folositi niciodata formulare in newslettere
Nu uitati ca multi clienti de email accepta in inbox pana la 100 k

2.      Aspecte strategice

Cei mai multi marketeri inca considera ca publicarea unui newsletter presupune trimiterea unui mesaj catre o lista de abonati (sau cel putin aceasta este parerea a ~90% dintre cei care au achizitionat o aplicatie de trimitere a newsletter-elor). Din nefericire o parte dintre acestia s-ar putea confrunta cu o reducere a ratelor de deschidere pentru ca acele aplicatii nu pot compensa aspectele strategice legate de:

implicare noilor membrii;
captarea atentiei cititorilor
gestiunea intereselor abonatilor fata de continutul newsletterului;
reimplicarea persoanelor care au avut un comportament pasiv o perioada de cateva luni (nu au deschis nici un mesaj si/sau nu au accesat nici un link);
urmarirea ciclului de viata a unui client.
Mai, mult cei care au apelat la cumpararea de aplicatii de gestiune a newsletterelor se confrunta cu blocarea sau filtrarea mesajelor trimise (acestea pur si simplu sunt blocate sau nu sunt livrate in Inbox) lipsindu-le cu desavarsire o politica de gestiune a bazei de date.

3.      Indicatori de masurare a eficientei

Un recent studiu realizat in SUA releva faptul ca 8 din 10 marketeri nu sunt informati in legatura cu aspectele care pot influenta livrarea newsletterelor in Inbox si nici nu masoara in mod real eficienta unui astfel de demers. Astfel 87,1% afirma ca masoara ratele de dezabonare si 85,6% adresele de email care sunt gresite fara a avea cunostinta de faptul ca acesti indicatori NU ofera o imagine a eficientei primare a unei actiuni de email marketing, nemasurand gradul de livrare a unui newsletter in Inbox sau modul in care acesta este plasat de principalele ISP-uri (Yahoo, Gmail etc) sau de filtrele corporate.  

Mai mult, marketerii nu sunt informati in legatura cu influenta pe care reclamatiile de spam o au asupra comunicarii pe email. Astfel acestea pot influenta negativ pe o perioada determinata sau nu locul unde vor fi livrate alte newslettere in viitor (Inbox sau Bulk).

 

articolul urmator
Creste-ti ratele de conversie
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii