White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Eficienta actiunilor de loializare se masoara si in recomandari

Daca te-ai gandit sa preiei sau sa adaptezi un text folosit in marketingul direct traditional si sa-l folosesti pentru e-mail marketing trebuie sa tii cont ca acesta trebuie sa se adreseze unei singure persoane si trebuie astfel conceput incat sa o determine pe aceasta sa actioneze si nimic mai mult. Cinstit vorbind, si la noi, in Romania, un e-mail poate aduce mai multe rezultate decat marketingul direct prin posta si aceasta e confirmata si de studiile Direct Marketing Association.

Daca vrei sa beneficiezi de toate avantajele oferite de comunicarea prin e-mail, trebuie sa incepi sa-l tratezi ca pe un canal de comunicare special. Cu siguranta ai forwardat un e-mail unui prieten sau coleg cand acel e-mail continea cu adevarat ceva important; si nu ma refer la bancurile si pozele funny, ci doar la informatii, la informatiile importante.

Sunt convins ca ai forwardat intr-o saptamana minim un e-mail cu informatii pe care le gasesti interesante si de care crezi ca ar fi interesat si colegul sau prietenul tau si ca ai folosit de nenumarate ori butonul de “trimite acest articol unui prieten” atunci cand vine vorba de site-uri de business.

Am ridicat aceasta problema pentru a analiza de ce facem acest lucru cu unele e-mailuri si nu cu toate. De ce forwardezi o oferta turistica si nu ultima oferta de credit ipotecar?

Fiecare dintre noi este intr-un fel un mic lider de opinie si ii putem influenta pe cei din jurul nostru, de aceea oferim sfaturi din domeniul de unde suntem documentati si informati si acceptam sfaturi din acele domenii din care nu suntem informati.

Ce legatura are e-mailul cu asta? Simplu: acesta ne ofera noua ca oameni de marketing o incredibila oportunitate de a incuraja oamenii de a-si influenta cunoscutii si acesta este unul din modurile in care masuram loializarea abonatilor la newsletterele noastre.

Pentru ca un newsletter sa fie trimis mai departe trebuie scris in asa fel incat sa il determine pe cel care il primeste sa-l trimita mai departe celor pe care ii cunosc.

Aceasta inseamna marketing viral si de aceea noi, cei din e-mail marketing, gandim viral. Iar cand acesta si functioneaza este fantastic: un mesaj trimis initial unei liste mici de abonati, poate atinge in cateva luni dublul celor vizati initial. Totusi, in loc sa visam la asemenea scenarii, ar fi bine sa ne limitam la ceea ce este de baza.

Pentru a crea o campanie de e-mail marketing care sa devina virala trebuie sa tinem cont de doua componente:

1.    Oferta facuta / articolul trebuie sa fie foarte interesante si atractive, astfel incat sa te determine sa zici: wow, chestia asta chiar ma intereseaza, e perfecta si mai mult, a venit la momentul potrivit, adica are valoare.

2.    Oamenii trebuie incurajati sa forwardeze newsletterul sau oferta, nu te baza pe faptul ca o vor face singuri, invita-i sa se comporte in acest mod. Oricat de valoroasa ar fi oferta, oricat de importanta ar fi informatia, aceasta nu creeaza singura marketing viral.

Pe langa aceasta, incurajarea altora sa forwardeze newsletterul primit catre alte persoane nu creeaza spam...si nu implica nici un cost pentru firma ta, doar profit.

Pentru a realiza un astfel de newsletter poti incepe prin a analiza unul care te-a impresionat pe tine. Cerceteaza ce te-a determinat sa-l trimiti mai departe si sigur vei fi capabil sa creezi o campanie de e-mail marketing cu adevarat virala.

 

articolul urmator
Email + social media = Love
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii