White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Despre email si prime time

Daca vrei cu adevarat sa generezi un impact considerabil pentru campania ta trebuie sa fi foarte atent in ce zi si la ce ora trimiti un newsletter. Ca orice alt mediu de comunicare, emailurile trimise de tine au o capacitate mai mare sau mai mica de a atrage atentia in functie de momentul in care este trimis si de topicul pe care acestea il contin.

Care este cel mai potrivit moment?

Lansarea unui newsletter nu trebuie in mod obligatoriu sa fie legata de un eveniment anual. De exemplu Amazon.co.uk a avut un succes foarte mare prin publicarea unui newsletter pre-comanda care anunta data unei lansari de produs...asa cum a fost in cazul lansarii carti Harry Potter sau Lord of the Rings; The Return of the King.

Ca si in cazul televiziunii sau al ziarelor, si in cazul unui newsletter exista un moment in care acesta trebuie trimis. Un email trimis dupa ora 12 si in mijlocul saptamanii va gasi in general audienta mult mai receptiva.

Si totusi?

Exact ca si in cazul televiziunii mesajul tau poate fi mai bine primit daca este transmis intr-o perioada mai “linistita”...ce inseamana asta? Daca in cazul televiziunii este bine sa ai un insert in prime time dar daca se poate izola de calupul publicitar, la fel este si cu un newsletter ... doar ca in cazul nostru locul calupului publicitar este luat de calupul de spam-uri care de cele mai multe ori vin grupat. Este de preferat sa trimiti mesajul tau evitand aceste perioade de “spam maxim”. Tine cont ca peste 95% dintre spamuri sunt trimise din 5 tari.

Care este rezultatul?

Un newsletter pentru o revista din domeniul resurselor umane, spre exemplu, se supune acelorasi reguli. Acesta este mult mai bine primit in primele trei zile ale saptamanii in momentul pranzului, cand, in cele mai multe cazuri, fiind intr-o mica pauza, oamenii vor fi mult mai interesati sa se relaxeze citind un articol sau un interviu.

Un timing potrivit poate imbunatati foarte mult rezultatele, spre exemplu se pot obtine cresteri de 10% in ceea ce priveste interesul fata de continutul aceluiasi newsletter trimis intr-o zi de marti fata de cea de vineri.

Dar timingul nu e totul...

In cazul nostru timingul este importantdar nu este totul … Continutul este la fel de important. Astfel, un continut interesant poate conduce la cresteri impresionante ale numarului de accesari – chiar de 100%.  Una dintre cheile succesului pare sa fie prezenta VIP-urilor …un exemplu potrivit ar fi Andreea Marin, care atrage de cele mai multe ori un foarte mare interes. Daca te gandesti ca cei mai multi care sunt interesati sa citeasca ceva despre ea sunt barbatii, te inseli…

Sa nu intelegi din ceea ce am afirmat mai sus ca vineri este o zi total nepotrivita pentru a trimite un email, pentru ca exista si exceptii. Astfel un newsletter care te invita la distractie, la fun, la cinematograf este mult mai bine sa fie trimis la sfarsit de saptamana, vineri, pentru ca atunci oamenii isi fac planuri pentru weekend.

Este adevarat ca ziua si ora la care se trimite un newsletter sunt importante dar, ca marketeri, trebuie sa identificam si sa luam in calcul si alti factori. Cand vorbim de variatii de 10% intre diferite zile si diferite momente ale zilei, este clar ca un control mai mare al acestor variabile poate avea o influenta foarte mare asupra programelor desfasurate.
 

articolul urmator
Email + social media = Love
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii