White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Solutii de crestere a bazelor de date

In sfera B2B, cea mai eficienta metoda de construire/crestere a bazelor de date este colectarea informatiilor odata cu completarea formularelor de comanda, a contractelor etc. (In cazul acesta va trebui sa acordati o mare atentie procesarii adreselor de email, pentru a evita eventualele greseli de transcriere). In B2C puteti folosi formulare standardizate de colectare a informatiilor persoanelor care asteapta la casa de marcat.

Folositi formularul ca un instrument activ de  colectare a adreselor de email. Marea majoritate a companiilor au o varietate de formulare pe site-urile lor, folosite fie pentru a lansa o comanda, fie pentru a efectua o tranzactie, sau pur si simplu pentru contact. Adaugati la aceste formulare o bifa prin care solicitati acceptul unei persoane de a primi newsletterul dumneavoastra. Practic, fiecare interactiune cu un client este o oportunitate pentru a colecta date de contact. De exemplu, la toate companiile respectabile, downloadarea unui fisier de prezentare a unui produs se face doar dupa completarea unui formular.

In B2C, punctele de vanzare pot genera un volum insemnat de contacte daca au un sistem cu o tastatura care sa permita introducerea de informatii intr-o baza de date. Aici, un rol important il are personalul de servire, care trebuie motivat in acest sens. Unele companii ofera premii lunare angajatului care colecteaza cele mai multe contacte si, de cele mai multe ori, metoda da rezultate.

Website-ul este una dintre cele mai bune surse pentru colectarea de adrese de email: printr-un formular dedicat abonarii la newsletter. Pentru a-i creste eficienta, este necesar sa folositi la maxim prima pagina, in care este bine sa solicitati doar adresa de email, fara alte informatii; astfel, va creste volumul de contacte colectate cu ~ 20-30%. Daca doriti sa obtineti informatii suplimentare despre un abonat, folositi o pagina secundara.

Perioada sarbatorilor a fost perfecta pentru a profita de valoarea tombolelor, ce pot genera rezultate excelente in colectarea de informatii pentru baza de date. Succesul depinde desigur de marca ce organizeaza concursul / tombola, de cat de motivant este mesajul si de premiul oferit, iar aici ma refer atat la tombolele on-line cat si la cele off-line. Tombolele off-line aduc un volum mai mare de participanti, dar si numarul adreselor de email gresite este semnificativ mai mare; lucrurile se pot complica mai mult dacasistemul de comunicare pe email folosit nu permite curatarea automata a bazei de date de adresele cu erori.

Alte metode sunt legate de cardurile de loializare si cooperarile cu alte baze de date (de exemplu, invitarea abonatilor newsletterului X sa se aboneze la newsletterul firmei dumneavoastra). Ca metoda de colectare a bazelor de date, cooperarea nu ofera insa o eficienta la fel de ridicata ca metodele mentionate mai sus.

Dar provocarea nu consta doar in colectarea bazei de date, ci  mai ales in pastrarea unei relatii cat mai active cu aceste persoane, astfel incat ele sa genereze noi contacte prin recomandari.

In plus, daca exista mai multe puncte de contact cu clientii, veti descoperi ca puteti primi aceleasi informatii din mai multe surse; de aceea este recomandat sa folositi un sistem de Contact Management sau Customer Relationship Management (CRM) precum cel oferit de White Image. Acesta va permite accesul fiecarui departament la o baza de date comuna; astfel nu se va mai pierde timp cu reintroducerea acelorasi informatii in sistem. Mai mult, un astfel de sistem permite urmarirea modului in care un client /potential interactioneaza cu compania dumneavoastra, valoarea pe care o creeaza si comportamentul de plata, insa toate acestea sunt posibile doar cu respectarea caracterului de unicitate a unui contact.

Pentru ca o astfel de aplicatie sa-si dovedeasca eficienta reala in colectarea adreselor de email, trebuie sa va asigurati ca adresa de email se afla printre campurile ce trebuie completate obligatoriu. De asemenea, se recomanda ca acesta sa fie primul camp din formular. Folositi mai departe datele colectate pentru a comunica cu clientii actuali si potentiali.
 

articolul urmator
Mentine-ti clientii fericiti
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii