White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
O noua lista de abonati pentru e-mail marketing?

Probabil ca cea mai frecventa intrebare care si-o pun cei de la departamentul de marketing atunci cand vine vorba de lansarea unui newslettter este “cum sa ne construim o baza de date?”

Cei mai multi uita ca cel mai important este sa ne construim o baza de date cu subscriberi (persoane care au optat sa primeasca newsletterele noastre). Daca nu reprezentati un brand foarte cunoscut si nu aveti un buget mare de cheltuit pentru aceasta operatiune ... trebuie sa aveti rabdare. In publicarea de newslettere electronice, rabdarea este o virtute pentru ca o lista de subscriberi nu se construieste peste noapte. Este adevarat ca putem face in cateva zile o lista cu adrese de email luate de la “prieteni” dar nu si una de calitate.

Calitatea este cea care conteaza

Un aspect important al planificarii unui newsletter este acela de a ne stabili cu claritate publicul tinta si aceasta inainte de orice alt element de strategie. Trebuie sa stim exact unde vrem sa ajunga mesajele noastre si sa fim pregatiti sa acoperim o nevoie reala a publicului tinta.

Daca acordam atentie cititorilor newsletterului nostru si daca ne planificam sa atingem cu mesajele noastre exact acei cititori care sunt interesati de produsele si serviciile pe care vrem sa le promovam, vom fi capabili sa realizam o strategie de publicare a newsletterelor care sa ne permita sa:

-         segmentam eficient audienta;

-         obtinem un loc important pe piata prin analiza atenta a informatiilor colectate;

-         urmarim evolutia intereselor celor din publicul tinta;

-         livram acelor persoane un content bogat in informatii relevante;

-         individualizam comunicarea si sa crestem eficienta newsletterului.

Un aspect foarte important pe care nu trebuie sa-l uitam si care poate va va mira este acela ca nu trebuie si nici nu este nevoie sa adaugam pe oricine (frati, surori, parinti etc) in lista noastra de abonati deoarece in acest caz mai mult nu inseamna si mai bine. Daca procedam insa in acest mod nu facem decat sa trimitem newsletterul unor persoane care nu au nici un interes fata de mesajele noastre si nu vom face decat sa realizam o restrangere a bazei celor cu adevarat interesati.

Ce este important

Incepem prin a selecta principalele segmente de audienta. De exemplu pentru piata companiilor din domeniul HR, segmentarea poate fi determinata prin pozitia pe care o au acestea pe piata (corporate HR, small business management, trainer independent de HR). Segmentele ar putea insa fi definite pe categorii, cum ar fi: clienti, prospecti, persoane cu influenta, reselleri etc.

Urmatorul pas este acela de a identifica principalele field-uri care trebuie sa se regaseasca in baza de date pentru fiecare sement. Probabil ca sunt aproximativ 5 - 10 zone de interes ca functia sau alte caracteristici care va pot oferi informatii ce pot influenta strategia de e-mail marketing. In HR aceste field-uri ar trebui sa aiba informatii in legatura cu potentialul de dezvoltare de leaderi, sistemul de angajare sau retentia fortei de munca.

O data stabilite aceste elemente inseamna ca sunteti pregatiti sa construiti baza de date cu contacte, dar trebuie urmarite cateva reguli:

-         oferiti o motivatie celor care vreti sa subscrie la lista voastra;

-         creati formularul de abonare la newsletter pe home page pentru a fi vizibil;

-         stabiliti aliante cu alte companii pentru va promova unul celuilalt newsletterul;

-         indemnati actualii subscriberi sa va recomande prieteni sau colegi care sa forwardeze newsletterul vostru unor persoane cu aceleasi interese;

-         creati un pop-up cu formularul de subscriere. Pop-upurile iti pot aduce mai multi abonati, dar aveti grija, faceti-l inteligent, sa nu devina enervante, adica boxul de pop-up sa nu apara la fiecare accesare a unei pagini din site-ul vostru.

Acordati atentie abonatilor si aveti grija sa curatati permanent lista de abonati pentru a produce un newsletter mai focusat, bazat pe informatii de interes; astfel, in mod sigur lista de abonati va creste.

Mult succes si tineti-ma la curent cu evolutia newsletter-ului vostru.

 

articolul urmator
Creste-ti relevanta comunicarii
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii