White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Noii abonati, viitorii clienti

Toti marketerii care au integrat newsletterul in strategia de promovare au un mare stress – lista de abonati. Cum pot sa o mareasca si, mai ales, cum o fidelizeaza? Cum castiga clienti noi si cum ii reactiveaza pe cei vechi? Abonatii noi pot fi viitorii tai clienti fideli si atunci trebuie sa faci ceva ca sa-i atragi, sa-i determini sa cumpere si sa te recomande mai departe.

Un abonat nou nu inseamna un client nou. Nu e de ajuns un opt-in, asta nu-l face deja client, d-abia dupa ce efectueaza prima cumparare, dobandeste acest statut, iar pana la alte cumparari, trebuie sa-l fidelizezi. Important e ca ti-a acordat permisiunea, acum trebuie sa-i trimiti mesaje relevante si de calitate pentru a-l pastra.

Inainte de toate etapele de fidelizare a clientului, cel mai important lucru din aceasta procedura, dupa ce potentialul client s-a abonat la newsletterul tau, este mesajul de intampinare, Welcome Message. Conform unui studiu efectuat recent de catre Return Path, multi marketeri nu dau importanta acestui aspect. Unii dintre ei fie nu se sinchisesc sa trimita acest mesaj, fie il trimit dupa multe zile de la inregistrarea noului abonat. Un lucru total gresit. Viitorii sau fostii viitori clienti vor avea impresia ca nu sunt bagati in seama sau ca nu li se acorda niciun fel de importanta. L-ai pierdut deja.

 Dar, cel mai important lucru este mentinerea dialogului cu clientul. Nu ii trimite mesaje numai atunci cand ai ceva de vandut, ii poti trimite scurte informari strans legate de preferintele lui la o anumita perioada de timp, astfel incat sa nu ramana cu impresia ca il abordezi doar cand ai un anume interes in ceea ce-l priveste.

Trebuie sa ai in vedere ca listele de abonati trebuie segmentate, adica mesajele pe care le vei concepe nu sunt aceleasi pentru toata lumea. Acestea trebuie adaptate in functie de profilul fiecarui abonat. Cu cat este mai segmentat mesajul, cu atat valoarea lui este mai mare si, prin urmare, interesul abonatilor creste. Acest lucru implica personalizarea, adresarea directa catre client, implicand si cunoastrea unor aspecte personale. Scrie mesajul ca si cand i te adresezi numai lui. Fa asta si lucrurile se schimba total. Clientii vor sa se simta fiecare in centru atentiei. Noilor subscriberi trebuie sa le creezi interes, pentru ca ei sa ramana in baza ta de date in calitate de clienti. Atentia le-o captezi prin mesajul consistent si relevant. Trebuie sa le facilitezi, de asemenea, si procedura de achizitie. Cu cat e mai simplu si rapid, cu atat, cumpararea va fi dusa pana la capat si chiar reluata pentru alte produse.

Cum faci ca sa personalizezi mesajul, astfel incat sa raspunda nevoilor si dorintelor fiecaruia in parte?
 
Ei bine, ar trebui sa incepi cu formularul de abonare, unde trebuie sa incluzi acele campuri care chiar te pot ajuta sa dezvolti in viitor o comunicare perseonalizata, apoi ii poti pune la dispozitie, in cadrul newsletterului pe care il primeste, un chestionar care sa includa intrebari referitoare la preferinte, hobby-uri etc.
Ceea ce este critic pentru cel care colecteaza informatiile este sa le si foloseasca. In 90% din cazuri insa cei care colecteaza aceste informatii nu le folosesc in nici un fel. Din acest motiv, clientul ajunge sa se intrebe de ce s-a mai ostenit sa completeze acel formular, daca nu a fost bagat in seama.
Dar, atunci cand formularului de abonare i se da atentia cuvenita, poate fi optimizat, pentru rezultate maxime. Marketerii mai pot include intrebari legate de produse si de preferintele de consum ale acestora. De asemenea, pentru o mai buna intelegere, chestionarul introdus in email mai poate astepta pana ce produsul ajunge la un anumit ciclu de viata.

O companie producatoare de jocuri si jucarii pentru copii poate cauta sa afle prin intermediul formularului de abonare dedicat parintilor, varsta copiilor lor, dandu-le apoi inn newsletterelele trimise, pe baza informatiilor obtinute, idei de activitati familiale specifice varstei sau sfaturi legate de cresterea copilului la varsta mentionata in momentul abonarii. Alta idee de succes poate fi inserarea, la fiecare camp al formularului de abonare, a unui comentariu prin care se explica de ce sunt necesare aceste intrebari, astfel ar creste increderea potentialilor abonati in completarea acelor campuri
Formularele de abonare sunt, pana la urma, punctul cheie al newsletterelor, iar marketerii de pretutindeni ar trebui sa le acorde o mai mare importanta pentru rezultate eficiente.
 
Intr-adevar, e greu sa castigi noi clienti, dar si mai greu este sa-i loializezi si, in cazul in care unii dintre ei s-au dezabonat de la newsletterul tau, sa-i readuci inapoi.

 

articolul urmator
Mentine-ti clientii fericiti
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii