White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Marketerii, in goana dupa abonati la newslettere

Dupa cativa ani de experimente si cochetari cu email marketingul, marketerii au realizat faptul ca newsletterele, alertele, emailurile tranzactionale pot juca cu succes rolul unui instrument de marketing pe mai multe planuri. Acestea pot actiona la nivelul loializarii, al CRM-ului, al pozitionarii de imagine, al crearii de brand awareness, al promovarii produselor, al generarii de vanzari etc. Iar industria se straduie sa gaseasca noi metode de a colecta prospecti si de a-si mari bazele de abonati.

O metoda mai putin practicata, relativ costisitoare, dar si extrem de rapida este atragerea de noi abonati la newsletterul tau prin promovarea intr-un alt newsletter. Cum se realizeaza aceasta promovare? Printr-un insert in newsletterul cel mai potrivit pentru produsul tau.

Pentru a fi eficient, insertul poate fi vizual plus text care, odata accesat, sa trimita vizitatorul pe un landing page.

Aici, potentialului nou abonat i se ofera un preview asupra newsletterului si i se vorbeste despre avantajele abonarii sale la acest newsletter. De regula insertul contine un mesaj de tipul call-to-action. Un call-to-action este cel mai potrivit tip de mesaj deoarece obiectivul vizeaza un comportament, un gest activ din partea abonatului unui alt newsletter. Mai mult, dat fiind ca promovarea la newsletterul tau se realizeaza prin insert in newsletterul unei alte companii, mesajul tau poate fi perceput ca intruziv; astfel, ai nevoie de un stimulent pentru a actiona si deci de un call-to-action.

In ceea ce priveste alegerea newsletterului, de exemplu, se opteaza pentru newsletterul unei companii de publishing care corespunde cel mai bine profilului companiei tale. Un alt criteriu trebuie sa fie marimea si componenta bazei de date.

Marketerii trebuie insa sa verifice cu atentie modul in care adresele de email din aceste baze de date au fost colectate. Acestea pot fi stranse offline -de la targuri sau evenimente sau online. Relativ la modul de colectare offline, ceea ce conteaza este modul de obtinere a acordului abonatilor: cat de explicit si vizibil a fost obtinut acceptul de a primi emailuri pe formularul de participare la eveniment, adica implicit sau prin bifarea unei casute de catre participant ?

Relativ la modul de colectare online, marketerii trebuie sa monitorizeze ritmul abonarii de la zi la zi la newsletterul in care cumpara spatiu de promovare.

De asemenea, este important ca acestia sa verifice si numarul reclamatiilor de spam la adresa newsletterului publisherului. In felul acesta, marketerii evita asocierea cu mesaje de tip spam si isi protejeaza reputatia.

Legat de succesul acestui demers de colectare de noi abonati, exista o multime de etape pe care marketerul trebuie sa le urmareasca. Aspecte precum pozitia insertului, marimea sa si durata campaniei de promovare - o zi, doua, o saptamana, o luna - se determina impreuna cu publisherul si in functie de bugetul disponibil. Dupa derularea campaniei, aspectul cel mai important devine eficienta, cu alte cuvinte evaluarea campaniei. Indicatorii de monitorizat sunt rata de click si rata de conversie.

Primul indicator arata cate persoane din cele care au deschis newsletterul au dat click pe mesajul de call-to-action - ceea ce inseamna vizualizarea landing page-ului. Acesta este un bun indicator pentru cat de eficient a fost mesajul de atragere. Rata de conversia masoara numarul efectiv de noi abonati care au fost colectati in urma acestei campanii de promovare. Esecul sau succesul depinde de costul colectarii unei adrese noi de email.

Pana la urma, totul se reduce la bani. Daca marketerul cheltuie mai putini lei pentru a colecta un abonat prin aceasta metoda decat cheltuie pentru un nou abonat prin metoda offline - participare la evenimente, targuri, direct mail, ad insert pe web sau blogvertising, in acelasi interval de timp, atunci investitia a fost una profitabila.

Iar dupa convertire, marketerii trebuie sa monitorizeze constant comportamentul noilor abonati: acestia se pot transforma intr-o mina de aur, cumparandu-ti produsele sau promovandu-te si prietenilor precum veritabili multiplicatori de imagine.

articolul urmator
Trimite mesaje in timp real
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii