White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Design Newsletter, livrare & interactiune. Crezi ca un newsletter poate fi proiectat oricum?

In prezent exista sute de metode si cateva mii de combinatii de reguli de filtrare a emailurilor, folosite pentru a decide daca un email trebuie sa fie livrat in inbox. Dar ce determina livrarea unui newsletter in inbox sau in folderul de bulk? Multi cauta solutii minune si trucuri pentru rezolvarea acestei probleme, totusi putini sunt cei care stiu ca cele mai multe probleme sunt legate de design-ul si continutul newsletterului in sine.

Aspecte legate de culori. Chiar daca de cele mai multe ori culorile in care a fost conceput newsletterul incearca sa transmita cat mai bine elementele de identitate ale companiei, care comunica si/sau vor sa transmita o anumita stare destinatarilor, trebuie luate in considerare cateva elemente de baza:

Desi culorile rareori conduc la indentificarea unui email ca spam totusi excesul de verde si albastru in newsletter primeste un punctaj mai mare in filtrele anti spam si deci o probabilitate mai mica ca newsletterul sa ajunga in inbox. De asemenea exact la mijloc sunt culori precum rosul sau griul.

Evita pe cat posibil scrisul alb pe background negru. Folosirea pe suprafete mari a unui background negru poate cauza blocarea unui numar insemnat de emailuri, nu doar pe marile ISP-uri (yahoo, hotmail, gmail) dar si pe ultimele versiuni ale Outlook-ului. Un studiu intern White Image a demonstrat ca folosirea acestei combinatii de culori ar genera un scor mai mare cu un 1,5-2 puncte in cele mai populare filtre antispam. (Punctajul este variabil in functie de marimea suprafetei folosite ca background si livrarea emailurilor in bulk va fi vizibila si pe Outlook).

Dimensiunea fontului. De cele mai multe ori tehnicile de design recomanda folosirea unor fonturi mai mari pentru a scoate in evidenta anumite elemente din corpul newsletterului este recomandat sa pastrati marimea fontului sub 15 (dimensiune din MS Word). Orice incercare de a face o portiune de text prea evidenta se puncteaza corespunzator in filtrele antispam.

Folosirea de caps-uri in newsletter. Conform principiului caruia mai mult nu inseamna mai bine, este impetuos necesar sa evitati folosirea de capsuri in exces. Aceasta inseamna ca orice propozitie mai mare de 7 cuvinte scrisa cu caps-uri va va aduce un plus de 1-1,5 puncte in filtrele antispam.
Mai multe poze. Cei mai multi designeri web incearca sa dea unui newsletter un aspect cat mai spectaculos abuzand de tehnicele folosite pentru dezvoltarea paginilor web, folosind multe poze pentru a crea un impact vizual puternic.

Din nefericire pentru cei care cad in aceasta capcana, acele newslettere care poate arata extraordinar in orice browser web ca si pagina web sunt un dezastru pe email. Astfel fara a lua in considerare ca multi dintre clientii de email (inclusiv Outlook 2003) blocheaza pozele by default (stirbind din frumuesetea designului) multe dintre newsletterele astfel concepute nu vor ajunge niciodat in inbox unele dintre ele nici macar in folderul de bulk.

Punctajul obtinut in acest caz in filtrele antispam poate varia intre 1,5 si 4,5 puncte (cu cat numarul de puncte obtinute este mai mare cu atat probabilitatea ca un newsletter sa fie blocat sau directat in folderul de bulk este mai mare.)

Studiile efectuate cu instrumentul Eyetools de catre Marketingsherpa in octombrie 2005 au relevat ca plasarea unei poze in headerul newsletterului atrate o mai mare atentie asupra continutului decat newsletterele care contin doar text.

Pozitionarea anumitor elemente in newsletter. Chiar daca pozitionarea unor elemente in newsletter nu influenteaza atat de mult livrarea unui newsletter in inbox, studiile White Image au relevat un impact considerabil asupra ratei de raspuns. Astfel simpla mutare a unui indemn la completarea unui formular din partea dreapta a newsletterului in partea stanga si marirea suprafetei de acoperire de aproximativ 1,5 ori a generat un numar de raspunsuri de 600% de ori mai mare (de la 70 la mai mult 600 de raspunsuri).

Rezultatele unui design reusit in cazul actiunilor de email marketing se pot masura in proportie de aproape 100%, iar primul pas in evaluarea unui design reusit tine de masurarea indicatorilor de livrare a emailurilor in inbox; acesti indicatori se pot masura atat inainte de lansarea efectiva a unui newsletter (pentru a optimiza designul) cat si dupa trimitere (masurand practic cat la suta din newsletterele livrate au ajuns in inbox, cate nu ajuns de loc si cate au fost livrate in folderul de bulk).

Abia in a doua etapa, daca indicatorii de livrare a newsletterului in inbox (deliverability) sunt relevanti putem aprecia in termeni reali cat de reusit a fost designul din punct de vedere al feedback-ului generat si/sau al indicatorilor de eficienta de genul (open rate, clickthrough rate etc)

 

articolul urmator
Mentine-ti clientii fericiti
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii