White Image
Telefon 021.310.15.10  
   
  Schimba in limba romana Switch to english
EMAIL MARKETING BEST PRACTICES Norocul ii favorizeaza pe cei invatati
Resurse
Cum faci trecerea de la 'Received' la 'Read' in email marketing?

Imagineaza-ti o lupta apriga intre zeci de titani corporatisti, branduri in dezvoltare avide de vizibilitate si promovare si prieteni care forwardeaza filmulete haioase de pe YouTube. Nu este vorba despre o poveste virtuala de mileniu 3, ci este realitatea “campului de lupta” de la nivelul email-ului consumatorului – batalia pentru atentie din Inbox. Cine va castiga? Vor reusi email-urile comerciale (nu Spam) sa cucereasca atentia consumatorului in defavoarea unui email sigur, de la prieteni?

In lumea email marketingului bazat pe permisiune, posesorul casutei de email detine o putere impresionanta, care poate diferentia sau falimenta un brand printr-o decizie simpla de a citi sau nu email-ul trimis de acea companie. Toti marketerii care intreprind actiuni de loializare prin email stiu cat de important este sa-ti determini subscriberul sa deschida email-ul tau – newsletter, alerte, stiri, triggere –; de asemenea, ei stiu ca acel moment in timp dureaza exact 30 de secunde! In 30 de secunde, consumatorul decide printr-o scurta privire la campurile From si Subject daca deschide sau nu un email. Acele 30 de secunde decid daca intreaga munca de creatie a mesajului tau (copywrite, grafica, layout, html) va genera vanzari, daca timpul si banii investiti se justifica si in definitiv, daca mesajul va fi deschis, iar consumatorul va citi continutul mesajului pentru care ai muncit atat.

Trecerea unui mesaj trimis de un marketer de la statusul de Received la cel de Read este dependenta de forta subiectului acelui mesaj. Iar experienta a aratat ca cele mai bune subiecte ale unui email sunt cele care respecta anumite criterii precum :

- Sa fie scurt – s-a observat ca lungimea adecvata a unui titlu trebuie sa fie de maxim 6 cuvinte si maxim 45 de caractere.

- Sa contina numele companiei – a devenit o practica de succes inserarea numelui companiei si in campul Subject. Va fi un element care va consolida increderea abonatului cu privire la sursa mesajului: acesta va sti sigur ca mesajul provine din partea ta.

- Sa inceapa cu numele abonatului. Va fi un semn de respect si personalizare din partea marketerului; in plus, s-a constatat ca ratele de deschidere ale email-ului sunt mai mari atunci cand titlul include si numele destinatarului;

- Sa nu contina cuvinte precum “gratis”, “gratuit”, “cumpara acum!”, “garantat”, “discount”. Acestea ii indeparteaza pe consumatori, dandu-le impresia ca au de-a face cu spam-uri, dar sunt si cuvinte care “sar in fata” la orice filtrare din partea ISP-urilor precum Hotmail sau AOL;

- Subliniaza beneficiile pe care un abonat le va avea in urma deschiderii acelui mesaj, dar este un titlu care face acest lucru fara exagerari;

- Pune intrebari care suscita interesul abonatilor si ii intriga in a deschide email-ul;

- Contine “teasing”-uri; deoarece email-ul tau concureaza cu inca 50 sau 100 de email-uri pentru atentia abonatului, titlul tau trebuie sa ii stimuleze pe abonati si sa ii determine sa deschida email-ul tau;

- Este ancorat in prezent si actual si face legatura cu evenimente curente, care suscita curiozitatea abonatilor.Totusi ar fi bine sa aveti grija si la ceea ce apare in campul From/Expeditor pentru ca, in general persoanele au tendinta (asa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos) de a considera drept spam si de a ignora mesajele care vin din partea unor persoane/organizatii pe care acestia nu le stiu.

Insa obiectivul principal in email marketing - o relatie bazata pe loialitate si incredere -poate fi atins prin cateva reguli ce tin de sinceritatea si onestitatea marketerului fata de subscriberul sau.

In primul rand, este firesc ca marketerul sa ofere prin subiectul email-ului o imagine precisa a contentulului mesajului; cu alte cuvinte, sa existe o corespondenta intre subiect si content. In cazul contrar, titlurile care promit mai mult decat ofera vor distruge increderea abonatilor tai si ii vor indeparta de mesajele si brandul tau. De aceea, se recomanda ca subiectul unui newsletter sa fie intotdeauna scris dupa ce continutul mesajului a fost terminat.

In al doilea rand, nu trebuie confundat newsletterul cu promotiile prin email. Subiectul unui newsletter trebuie sa “spuna” care este continutul mesajului tau. In mod distinct, subiectul unei promotii trebuie sa “vanda” ceea ce este in interiorul email-ului.

Subiectul unui email este vital pentru o relatie puternica dintre marketer si subscriber deoarece el este adevaratul gatekeeper in email marketing. Campul de Subject al unui email este primul jalon pe traseul sinuos, dar de succes al unei comunicari prin email cu subscriberii : el va determina deschiderea si vizualizarea mesajului – rata de deschidere, care poate rezulta mai departe in accesare de link-uri - rate de clickthrough, iar acestea pot apropia pe termen lung un prospect loial in vederea transformarii lui in client. Cat priveste intrebarea din titlul articolului – Cum faci trecerea de la statusul de Received la cel de Read in email marketing, raspunsul este subiectul unui email; el este cel capabil sa asigure aceasta trecere atat de importanta pentru business-ul tau.

articolul urmator
Creste-ti ratele de conversie
Resurse  
Articole  
Loializare
Optimizare landing page
Dezvoltare administrare liste/baze de date
Strategie Email Marketing
Creatie Email - Design, Copywriting & HTML Tips
Segmentare, Targetare & Personalizare email
Livrare & Relatii ISP
Indicatori si Teste email marketing
Legislatie email marketing
Trenduri si Tips-uri
Social media strategy
Research and white papers
Dictionar
   
Gestioneaza eficient aspectele campaniilor de email marketing: list management, deliverabilitate si analiza.
Noii abonati sunt cei care au probabilitatea cea mai mare de a genera vanzari. De aceea atragerea permanenta de noi leaduri devine un element critic pentru cresterea business-ului.
Monitorizeaza ROI-ul promotiilor tale.
Copyright White Image © 2022. All rights reserved Facebook Twitter
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii