WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing
Solicita o prezentare White Image
Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email Marketing Contact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)
.:: SEND-TO-A-FRIEND : PENTRU CA RECOMANDAREA UNUI PRIETEN ESTE MAI PUTERNICA DECFT PUBLICITATEA TRADITIONALA


Sharing pe web? De ce nu si sharing pe email? Sharing-ul a devenit o adevarata constanta a modului in care interactionam in navigarea noastra pe Internet si o oportunitate de marketing exploatata de marketeri. In marketingul pe email, sharingul se poate realiza prin asa-numitul STAF sau optiunea Send-To-A-Friend pe care o gasim in newslettere. In newsletterele autohtone, intalnim aceasta optiune mai ales sub forma butonului de "Recomanda".

Aceasta functionalitate STAF poate fi atasata atat intregului newsletter, cat si unei parti din newsletter, de exemplu, langa un articol sau o oferta. STAF functioneaza in aceeasi maniera ca si clasicul Forward, cu o diferenta care face toti banii: ea este integrata in platforma de comunicare, permitand o monitorizare permanenta a eficientei sale.

Astfel, poti urmari in cifre ce s-a intamplat cu recomandarile abonatilor tai catre prieteni: au confirmat aceste recomandari?; s-au transformat prietenii in abonati?; au accesat prietenii link-ul recomandat?; au avut prietenii comportamentul dorit de tine - accesare, citire, cumparare?; cate recomandari s-au transformat in abonari la newsletter, cate in comportamentul promovat de tine si cate au ramas neexploatate?

In 2007, programele de emailing din domeniul Retail care au integrat link-ul de "Recomanda" au inregistrat o evolutie pozitiva a numarului de recomandari. Desi acestea se mentin la un nivel relativ scazut - aproximativ 2% dintre cei care deschid un newsletter fac si recomandari, statisticile noastre pe domeniul Retail arata ca practica recomandarilor este pe un trend pozitiv: fata de luna iunie 2007, numarul de recomandari in luna urmatoare (iulie) a fost de 6,6 ori mai mare.

Asadar, sharingul pe email este practicat, iar exploatat, butonul de "Recomanda" ar putea prinde si la consumatorul de newslettere. Problema care se pune este: care sunt avantajele integrarii STAF in programul de emailing?

De ce sa creezi vizibilitate butonului de Recomanda in economia layout-ului tau?

Iata avantajele:

- In primul rand, colectezi noi contacte cu gusturi similare cu cele ale abonatilor existenti. Atunci cand un abonat face o recomandare, el da mai departe unui prieten cu preferinte si gusturi similare cu ale sale. Comunicarea se poate face targetat, catre segmente cu caracteristici de consum comune.

- In al doilea rand, recomandarea personala a unui prieten sau a unei surse de incredere valoreaza mai mult decat orice buget de publicitate pe care tu il investesti ca marketer. - In al treilea rand, obtii vizibilitate si promovarea produselor tale fara a face nimic. Abonatii tai devin purtatori de mesaj in numele tau, facand un veritabil advocacy pentru businessul si produsele tale.

- In al patrulea rand, sporesti vanzarile; daca recomandarea se refera la o oferta promotionala, este foarte probabil ca un procent din numarul de recomandari sa se converteasca in cumparatori.

- In al cincilea rand, cresti brand awareness-ul: expunerea brandului tau nu se limiteaza la abonatii efectivi ai newsletterului tau, ci castiga si atinge noi publicuri.

Ordinea acestor beneficii poate fi stabilita de fiecare marketer, in functie de obiectivul stabilit. Daca doresti colectare de adrese, mesajul de recomandare catre prieten trebuie sa se focuseze pe invitatia de a se abona la newsletter.

Daca doresti vanzarea de produse, mesajul trebuie sa vorbeasca despre oferta promotionala, valabilitatea ei si faptul ca ea este conceputa doar pentru email. Bineinteles, pentru fiecare obiectiv in parte, eficienta se masoara diferentiat.

In cazul recoltarii de adrese, eficienta se masoara calculand numarul de recomandari care au rezultat in abonari la newsletter. In cazul generarii de vanzari, nivelul de eficienta se masoara raportand numarul de "prieteni" care a cumparat produse la numarul total de recomandari.

Experienta a aratat ca link-ul "Trimite unui prieten" poate deveni un excelent vehicul de comunicare virala, prietenii se pot transforma la randul lor in abonati la newsletter si purtatori ai mesajului tau. De aceea, implementarea STAF in programul de emailing trebuie incurajata pentru ca in definitiv, recomandarea unui prieten sau a unei surse de incredere este cu mult mai eficienta decat publicitatea traditionala, iar generarea a cat mai multor clickuri pe butonul de "Trimite unui prieten" aduce doar beneficii.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest studiu ne poti contacta la tel: (021) 310.15.10; fax: (021) 310.15.10 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net

contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact