WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing

Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email Marketing Contact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)

.:: Tendinte in consumul de newslettere in Q1, 2007


Newsletterele sunt precum fulgii de zapada: nici un newsletter nu este identic cu altul si fiecare in parte este special.

Insa oricand as trage un raport agregat despre eficienta newsletterului, voi sti dinainte ce voi descoperi: consumul de newslettere este in crestere. Din toate punctele de vedere…

Am vrut sa vad care sunt cifrele de deschidere si clickthrough pentru lunile Ianuarie, Februarie si Martie - primul trimestru al anului 2007 si sa le compar cu cele corespondente pentru anul 2006, primul trimestru.

Pentru marketeri, numai vesti bune. Newsletterul se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, dar si de consumatori de newsletter din ce in ce mai sofisticati.

- Rata de deschidere a e-mailurilor a inregistrat o crestere minima pentru trimestrul I, de la 20,96% la 21,23%. Rata de deschidere masoara atractivitatea si gradul de eficienta al subiectului unui newsletter.

- In trimestrul I, rata de clickthrough raportata la numarul de e-mailuri deschise a crescut cu mai mult de 3 puncte procentuale, atingand valoarea de 37,63% ( fata de 34,35% in trimestrul Q1 al anului 2006). Rata de clickthrough este extrem de importanta pentru marketeri deoarece ea masoara interesul abonatilor fata de continutul newsletterului. In alti termeni, in primele 3 luni ale anului curent, aproximativ 38% dintre cei care au deschis newsletterul, au dat click si in interiorul newsletterului.

- Rata de clickthrough raportata la numarul de e-mailuri trimise inregistreaza si ea o crestere, de la 7,19% la 7,98%.

- Listele de abonati cresc de la luna la luna, in mod semnificativ. Raportul agregat indica faptul ca, din ianuarie pana in februarie 2007, bazele de abonati s-au marit cu 10,98%.

In spatele acestor cifre, tendintele din consumul de newslettere sunt semnale puternice pentru marketeri pentru a gandi big!
- Newsletterul de bucura de o popularitate in crestere;

- Mmajoritatea companiilor planuiesc sa-si mareasca volumul de emailuri trimise;

- Totusi, cresterea bazelor de date nu atrage dupa sine vizualizari sau interes mai mare; cu cat numarul abonatilor dintr-o baza de date este mai mare, cu atat numarul dezabonarilor va creste;

- Analiza datelor comportamentale va fi in centrul preocuparilor marketerilor ce trimit newslettere de succes; ei vor urmari comportamentul abonatilor si ce link-uri au fost deschise cu precadere, daca newsletterul a fost deschis sau nu, daca au achizitionat un produs sau daca au raspuns la o provocare (“call-to-action”) lansata in continutul newsletterului;

- Ca o consecinta, tot mai multi marketeri vor folosi ratele de clickthrough pentru segmentare si relevanta in mesaj;

- Designul va deveni din ce in ce mai important, dat fiind ca marketerii vor urmari stimularea abonatilor de a da click; el va trebui sa raspunda multiplelor provocari precum imagini blocate de furnizorii de e-mail by default, extinderea pe scara larga a previzualizarii continutului unui newsletter pentru a testa modul de afisare in multipli clienti de e-mail (“preview pane”), preponderenta imaginilor fata de text pentru a minimiza impactul filtrelor de continut extrem de zeloase.

- Ratele de deschidere si clickthrough vor fi influentate din ce in ce mai mult de filtrele furnizorilor de e-mail. Filtrele pe baza de reputatie si autentificarea vor cantari mai mult decat cele axate pe continutul e-mail-ului in cresterea deliverabilitatii in Inbox.

Ce-ti poti dori mai mult de la e-mail marketing-ul bazat pe permisiune? Este probabil cea mai democratica forma de comunicare. Consumatorii decid cand sa opteze pentru abonare sau dezabonare, daca si cand sa deschida, citeasca si actioneze conform continutului e-mail-ul, daca sunt de acord sa furnizeze mai multe informatii pentru personalizare.

Este un mediu al consumatorului si de aceea, trendul cel mai importanta in 2007 este cedarea controlului in mainile consumatorilor, chiar si in privinta continutului newsletterului. Aceasta decizie va apartine numai acelora curajosi si va fi ultimul pas al traseului marketer- subscriber: transformarea abonatului in client.


Daca vrei sa afli mai multe despre cum putem aplica solutiile de loializare pentru compania ta ne poti contacta la tel: (021) 310.15.10 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net

resurse email marketing contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact