WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing
Solicita o prezentare White Image
Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email MarketingContact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)
.:: White Image – Loyalty Solutions analizeaza comunicarea pe e-mail a firmelor romanesti


In perioada martie – august 2004 White Image a analizat modul de comunicare pe e-mail a companiilor romanesti. In aceasta perioada White Image a monitorizat peste 70 de newslettere publicate de companiile din Romania. Rezultatele studiului releva faptul ca din cele 70 de newslettere trimise periodic doar 5% sunt personalizate.

Mai mult, in toate cazurile nivelul de personalizare al acestora se limiteaza la o singura personalizare si anume formula de adresare, adica numele.

Rezultatele pot fi considerate contradictorii in sensul ca au fost monitorizate doar acele newslettere pentru care la abonare se solicita si informatii personale (nume, prenume, data nasterii, venit, etc), date care sunt doar colectate dar care nu au fost niciodata utilizate.

In schimb a fost identificata o companie care foloseste aceste date doar in momentul in care apar interese comerciale directe (in conditiile in care newsletterul in cauza prezinta stiri de interes general), mai exact cand este vorba de invitatii la anumite evenimente, invitatii ce presupun plata unor taxe. Acest mod de comunicare creaza un anume paradox rezultat din faptul ca desi comunicarea interactiva permite o gama larga de personalizari, marketerii romani inca trateaza e-mailul ca un mijloc de comunicare de masa.

Mai mult, studiul releva ca aproximativ 40% din dintre companiile care au newsletter nu folosesc optiunea de double opt-in (solicitarea confirmarii in momentul abonarii la un newsletter). Implicatiile pot fi destul de grave in sensul ca oricine ne poate abona la un newsletter fara voia noastra, poate chiar companiile in cauza si ceea ce este mai dureros, aceasta practica este folosita si de cateva companii multinationale de top ce activeaza in Romania.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest studiu ne poti contacta la tel: (021) 212.41.15; fax: (021) 314.01.05 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net
resurse email marketing contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact