WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing
Solicita o prezentare White Image
Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email Marketing Contact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)
.:: Eterna intrebare: Video in email?


Nu sunt facute sa fie impreuna, insa sa straduiesc cateodata sa fie cat mai aproape unul de celalalt. Este vorba de controversata relatie dintre clipurile video si email despre care stim ca nu intotdeauna fac echipa buna. Cu toate acestea, gratie popularitatii de care se bucura clipurile video pe site-uri, email marketerii tin si cu dintii de ele si se incapataneaza sa le foloseasca in emailuri. Numai noi stim prin ce trecem atunci cand trebuie sa explicam clientilor de ce nu merge un spot video in email.

Intelegem ca videoclipurile sunt populare pentru ca:
- poti prezenta felul in care functioneaza un produs sau serviciu
- genereaza feedback imediat, stimuland utilizatorul sa comenteze si sa-si spuna parerea

Astfel, marketerii cauta sa-si imbunatateasca programele de email marketing si sa-si implice din ce in ce mai mult abonatii. Tocmai prin folosirea clipurilor video in email, carora le-au urmarit potentialul pe site-urile pe care sunt postate. Marketerii sunt vrajiti de rata mare de succes pe care o ofera informatia din cadrul unui videoclip si atunci de ce sa nu profite si sa nu-l transmita si prin email potentialului client?

Numai ca altfel stau lucrurile cand e vorba sa fie pus in practica. Pentru ca nu orice client de email permite afisarea videoclipurilor. Spoturile video sunt destinate folosirii pe web si mai putin sau chiar deloc in email. Doar ca unora dintre marketeri li se pare firesc sa le foloseasca, introducand codul videoplayer-ului in codul HTML al emailului. Acest lucru merge fara nicio problema in cazul site-urilor gen youtube, de unde poti lua codul embed al videoclipului si insera in HTML-ul blogului tau sau pe o retea sociala gen facebook, insa, majoritatea clientilor de email blocheaza afisarea codului embed cand acesta este folosit cu scopul de a fi trimis pe email.

Introducand un fisier video in emailurile trimise pe Hotmail, Yahoo! sau Gmail veti observa nu numai ca blocheaza player-ul, ci si faptul ca locul acela unde ar trebui sa apara filmuletul ramane gol, fara nici o alta explicatie, chiar daca toate celelalte imagini vor fi afisate.

Ce e de facut?
Din fericire, solutii exista. Daca videoclipurile sunt folosite asa cum trebuie, pot face din mesajul tau pe email unul de impact major. In primul rand trebuie sa poata fi cat mai user friendly. Oamenilor trebuie sa li se ofere posibilitatea unui acces foarte facil prin care sa ajunga la mesajul tau. Un clip pe care vrei sa-l inserezi trebuie sa fie accesibil, sa se deschida repede, fara a-l lasa pe recipient in asteptare mult timp si in final, cel mai probabil, sa dea Cancel.

Foloseste un jpg sau gif al imaginii videoclipului
Ca sa nu ai totusi surprize, foloseste o imagine .jpg sau .gif a videoclipului, imagine care sa apara in interiorul acestuia si care sa aiba vizibil si butonul PLAY. Astfel, recipientii isi vor da seama ca in spatiul care de multe ori ramane gol, exista un videoclip. Vor stii, astfel, sa dea click pe screenshot-ul facut videoclipului. Si cand vor da click pe imagine, acestia vor fi redirectionati pe pagina siteului tau care va contine chiar videoclipul in sine. Bineinteles ca acesta trebuie sa fie primul lucru pe care utilizatorul trebuie sa-l vada dupa ce da click. Iar ca acesta sa nu renunte, in cazul in care pagina se deschide mai greu, ar trebui sa se gaseasca undeva in titlul paginii si o mentionare a prezentei videoclipului.

La ce e bun “alt text”
Pentru a-ti optimiza mesajul, foloseste “alt text” in denumirea imaginii videoclipului si foloseste o versiune de text a linkului catre “landing page” pentru a te asigura ca recipientii care au imagini “disabled” in mesajele pe care le primesc, cunosc faptul ca pot viziona un videoclip.

Stocheaza formatul video in afara emailului
Ca sa fii sigur ca videoclipul se deschide este absolut necesar ca acesta sa fie stocat, mai intai, in afara emailului, iar in cadrul emailului sa fie postat un banner sau o imagine care va contine link-ul catre acest clip. I se va deschide utilizatorului pe site-ul companiei sau pe platformele online specific, acesta trebuie sa fie vizualizat doar din browser. Poti mentiona date privind marimea fisierelor, durata spotului sau formatele suportate, astfel incat recipientii sa-si dea seama daca pot sau nu accesa aceste clipuri in cadrul emailurilor proprii.

In plus, pentru a-i atrage si mai mult atentia, clipul de pe site trebuie sa aiba si un mic text descriptiv. Pentru un dealer auto, poti insera spotul TV al masinii pe care o promoveaza. Inainte de a apasa play, cititorul se asteapta sa gaseasca o mica descriere. “Priveste in premiera noul model al autoturismului X” ar putea arata un astfel de text. Sau, poti insera un spot in care sa descrii modalitatea de functionare a unui produs, spotul fiind insotit de un text de genul: “Utilitatea si accesibilitatea acestui produs fac din el o achizitie importanta. Uita-te cat de mult iti usereaza munca”. Poti insera chiar si un spot testimonial al unei persoane de referinta care sa recomande produsul respectiv.

Flash-ul
Precum formatele video, nici Flash-ul, atat de iubit de toata lumea, nu se pliaza tuturor conturilor de email. Trebuie sa iei in considerare daca recipientii au capacitatea de a viziona astfel de formate. Degeaba il folosesti daca cei care primesc respectivul email nu pot vedea ce e inauntrul sau. Ceea ce poti face este sa creezi o lista separata cu cei care solicita in mod expres primirea de emailuri cu content ce include Flash. Dupa ce vei face cateva teste, poti include Flash-uri in acelasi mod ca si spoturile video, adica vizualizand filmuletul/prezentarea din browser.

Numai dupa ce vei fi urmat toate aceste etape, vei stii cum sa folosesti eficient un videoclip impreuna cu email-ul.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest studiu ne poti contacta la tel: (021) 310.15.10; fax: (021) 310.15.10 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net

contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact