WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing
Solicita o prezentare White Image
Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email Marketing Contact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)
.:: Cum sa-ti mentii o buna reputatie online?


Accesul la informatie inseamna putere. Iar puterea inseamna avantajul de a raspunde mai usor iminentei unei schimbari.
In e-mail marketing, raspunsul rapid la o vulnerabilitate se bazeaza mai mult ca oricand pe accesul la informatie. A detine datele relevante privind deliverabilitatea campaniei tale de email marketing (daca emailurile tale sunt livrate de catre furnizorii de acces Internet ISP in Inbox sau in Bulk), dar mai ales, privind motivele care au stat la baza acestor rezultate de livrare se traduce tot mai mult intr-un avantaj strategic asupra concurentei. Pentru ca, in definitiv, esti in posesia celei mai valoroase informatii: scorul reputatiei tale online.

Exista numeroase cauze ale pierderilor pe palierul reputatiei online, iar dintre acestea, recoltarea de emailuri devine un motiv suficient de serios pentru a fi luat in seama de comunitatea developperilor anti-spam.

Cunoscuta sub titlul de “harvesting”, aceasta tehnica se incadreaza in sofisticatul arsenal de atac al spammerilor, alaturi de comment spammers (spammeri care lasa comentarii pe bloguri sau forumuri cu link-uri catre site-urile lor pentru a genera trafic) sau dictionary attack (spammerii incearca sa ghiceasca adrese de email incercand variante multiple ale celor mai comune nume de utilizator, ca de exemplu info@, mail@, admin@, support@, maria@, urmate de domeniu).

Harvesting - recoltarea de emailuri - se face automat printr-un program care sondeaza Internetul in cautare de adrese de email. Recoltarea adreselor de email de pe Internet este principala cale prin care spammerii isi construiesc listele de adrese de email si este interzisa prin lege.

Insa acum exista si un contra-atac la aceste tehnici de atac ale spammerilor. Se numeste Project Honey Pot si isi propune sa prinda in capcana pe toti aceia care recolteaza adrese de email de pe Internet pentru a-si construi propriile liste de contacte cu ele si pentru a le trimite emailuri. Practic, pe fiecare site, blog sau forum, poti gasi asemenea adrese de email – spam trap, monitorizate permanent si care, ca un borcan de miere ademenitor, asteapta sa-i prinda in cursa pe “culegatorii” de adrese.

Care sunt efectele asupra industriei de email marketing? Ei bine, ca marketer care comunica in mod regulat cu prospectii si clientii sai prin email, deruland programe de emailling cu scop comercial, poti trimite in mod involuntar mesaje unor adrese de tipul spam trap. Imposibil, vei spune, pentru ca listele tale de contacte nu provin de la terte parti. Cu toate acestea, in bazele tale de date se pot strecura adrese de email de tipul spam-trap, adrese in expectativa, pregatite sa-i prinda pe cei ademeniti de borcanul cu miere.

Cea mai evidenta cauza pentru trimiterea de emailuri catre adrese de email de tipul “honey pot” este achizitionarea de liste de contacte de-a gata. Insa acest lucru poate fi cauzat si de infrastructura compromisa pe care o folosesti pentru trimiterea mesajelor tale comerciale sau de neconfirmarea adreselor de email la abonare (opt-in).

Primul pas in rezolvarea acestei probleme? In primul rand, recunoasterea faptului ca ai o problema. Si aici revenim la accesul la informatie: cea mai buna optiune pentru un marketer este ca acesta sa apeleze la un ESP care sa-i poate asigura cheia catre aceste informatii. In al doilea rand, raspunsul prompt la problema: un management mai atent al listelor de contacte (igienizarea regulata a bazelor de date, inlaturand adresele de email inactive timp indelungat). In al treilea rand, reconfirmarea adreselor de email aflate in baza ta de date si totodata, a permisiunii de a le trimite mesaje comerciale.

Pentru ca ultimul lucru de care ai nevoie este atingerea integritatii reputatiei online. Spatiul online este un teren minat, plin de capcane si borcane de dulceata, pregatite sa-i prinda pe “baietii cei rai”. Iar marketerii, atat timp cat respecta legislatia din domeniu si fac doar permission marketing, in nici un caz nu trebuie sa intre in categoria “baietilor cei rai”. Pentru ca daca mesajele lor ating adresele capcana, atunci ei sunt considerati drept spammeri, blocati, ba chiar blacklistati. Iar reputatia lor, afectata de fenomenul de harvesting, nu va ramane niciodata un secret, ci va deveni un bun – intangibil, e drept, public.

O buna reputatie online este indispensabila succesului marketingului online, care se bazeaza pe mesaje tranzactionale si strategii de retinere si loializare prin email. In plus, reputatia este extrem de importanta in obtinerea si pastrarea increderii consumatorilor. Iar azi, reputatia, mai mult decat continutul, decide care emailuri sunt livrate in Inbox sau in Bulk. Si dupa cum am aratat intr-un raport recent privind deliverabilitatea in email marketing, 1 din 5 emailuri isi rateaza tinta, fiind livrat de catre ISP-uri in folderul de Spam sau deloc. Iar faptul ca reputatia conditioneaza increderea consumatorilor in brandul tau este evident, uitandu-ne la sondaje: 25% dintre subscriberi spun ca si-au pierdut increderea intr-o companie dupa ce email-ul asteptat, la care sunt abonati, nu a fost primit.

De aceea, puterea apartine celor care-si cunosc vulnerabilitatile, lupta impotriva lor si le previn. Puterea apartine acelor marketeri care, prin acces la informatii, controleaza pericolele precum recoltarea de adrese (harvesting) si in definitiv, isi controleaza propria reputatie.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest studiu ne poti contacta la tel: (021) 310.15.10; fax: (021) 310.15.10 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net

contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact