WhiteImage - solutii avansate de Marketing direct / permission marketing / e-mail marketing
Solicita o prezentare White Image
Despre noi Solutii de loializare E-mail marketing Dezvoltare web Resurse Email Marketing Contact Login clienti
WhiteImage - Loyalty Solutions solutii avansate de email marketing/ marketing direct / permission marketing / e-mail marketing/ strategii si tehnici de loializare
Avantajele e-mail marketing:
.:: cost scazut
.:: rezultate in timp-real
.:: personalizarea mesajelor
.:: targetarea mesajelor (...)
.:: Would you like fries with that?
sau cum sa integrezi cross-selling-ul intr-un newsletter


Toate brand-urile care practica e-commerce au aceleasi teluri: generarea de vanzari si loializarea clientillor. Newsletterul si cross-selling-ul, separate, dar si impreuna, asigura marketerilor exact atingerea celor doua componente ale succesului lor!

Dar ce este cross-sellling-ul?
Cross-selling este denumirea pe care o dam stralucitei intrebari din titlu! Pe romaneste: cross-selling-ul este strategia de a vinde alte produse unui client care deja a achizitionat sau care si-a aratat intentia de a achizitiona un produs. E simpla ca si intrebarea: “Ati dori cartofi prajiti la ceea ce aveti?”
Pentru ca vei recomanda intotdeauna un alt produs din aceeasi gama cu primul sau care sa-l completeze/ imbunatateasca pe primul, prin cross-selling, clientii vor simti ca se pot baza pe tine si astfel scade probabilitatea ca ei sa caute aceste produse la concurenta.

Cum sa integrezi cross-sellingul intr-un newsletter
Conceput in primul rand ca instrument de loializare, newsletterul face casa buna cu cross-sellingul, conceput in primul rand pentru a transforma cititorii in cumparatori.
Desi pare combinatia perfecta - newsletter + cross-selling- , simplitatea strategiei de vanzare trebuie sa tina cont de anumite aspecte in spatiul online, mai ales daca se doreste integrarea cross-sellingului intr-un newsletter:

- Deoarece personalizarea este cheie intr-un newsletter, alaturi de strategia de cross-selling, se poate include si numele clientului si alte date colectate la abonare care sa arate atentia deosebita acordata fiecarui client in parte.
- In interiorul newsletterului, cross-sellingul poate aparea sub forma unui panel ce poate include 3 sau 4 produse.
- Daca sugerezi 3 produse care sa-l completeze pe cel cumparat, ofera un mix de preturi. Cel mai probabil, cumparatorul va alege pretul cel mai mic si acest produs va actiona ca impuls de cumparare. Dar alte produse care raspund nevoilor sale se vor vinde, indiferent de pret.
- Include sfaturi ale expertilor sau recomandari ale altor cumparatori in newsletterul tau. Ele vor impulsiona vanzarile.

Ce face sa functioneze cross-selling-ul intr-un newsletter? In primul rand, cross-selling-ul incepe cu descoperirea nevoilor clientilor tai.
A recomanda produse care nu au legatura cu nevoile clientului tau este un gest distructiv, deoarece cross-sellingul este o tactica extrem de sensibila la reactiile clientilor. Mai intai, ii poti irita incercand sa le impui spre vanzare un produs de care nu au nevoie, iar mai apoi, ii poti indeparta spre competitori, printr-o reactie de dezaprobare.

In al doilea rand, momentul in care lansezi un cross-selling este extrem de important. Daca newsletterul tau se trimite lunar, cel mai probabil este prea tarziu sa recomanzi clientului alte produse complementare de-abia dupa o luna! Trimiterea newsletterului la o saptamana dupa achizitionare este un ragaz potrivit.

Insa cross-sellingul poate fi eficient doar daca se face in mod automat. Iar singura modalitate de a automatiza cross-sellingul in interiorul unui newsletter este printr-o solutie de email marketing intelligence.

La momentul de fata, pe piata de email marketing din Romania, exista un singur instrument de analiza capabil de corelatii complexe pentru a stabili cele mai bune solutii de cross-selling. Acest nou instrument numit General Category Corelation este oferit de firma White Image si coreleaza multiple categorii de produse unele cu altele, pentru a afla gradul de interes pe care un segment de public il impartaseste pentru produse diferite. Pentru clientii White Image, accesul la noul instrument de analiza ofera beneficii duble, atat pentru ei - firme care trimit newslettere, cat si pentru abonatii lor.

- Clientii White Image pot obtine avantaje la nivelul segmentarii si personalizarii. Ei vor trimite doar date relevante pentru segmente de public bine definite. Fragmentarea listelor bazei de date va fi mult mai eficienta.

- Abonatii newsletterului vor primi doar informatii necesare si relevante pentru ei. Pe baza raportului General Category Corelation, abonatii vor castiga timp pretios datorita continutul newsletterului profund personalizat.

Desi pare simpla ca si intrebarea din titlu, integrarea cross-selling-ului intr-un newsletter necesita atentie deosebita. Chiar daca atunci cand faci cross-sell la clientii existenti ai de partea ta avantajul ca nu concurezi pentru atentia lor, succesul poate fi obtinut doar raspunzand nevoilor clientului tau, si nu incercand sa vinzi produse cu orice pret! Cu alte cuvinte, nevoile clientului inainte de toate!

Daca vrei sa afli mai multe despre acest studiu ne poti contacta la tel: (021) 310.15.10; fax: (021) 310.15.10 sau la adresa de e-mail contact@whiteimage.net
contact White Image pentru a afla mai multe despre e-mail marketing si solutiile noastre de loializare/ fidelizare avantajele e-survey
   CONDITII DE UTILIZARE | CONTRACT DE CONFIDETIALITATE
  Harta site-ului | Contact